Satcon geselecteerd voor 19.5 Megawatt zonne-PV-project in Duitsland

Gaat partnerschap met relatio aan voor het leveren van negenendertig PowerGate plus 500 kilowatt zonne-PV-omzettingsoplossingen

BOSTON--(BUSINESS WIRE)-- 20110216 --

Satcon Technology Corporation® (NASDAQ CM: SATC), toonaangevend leverancier van energie-omzettingsoplossingen voor de markt van duurzame energie voor het nutsbedrijf, kondigde vandaag aan dat het door relatio geselecteerd is voor het leveren van 39 PowerGate plus 500 kilowatt (kW) zonne-omvormingsoplossingen voor de 19.5 megawatt (MW) Tauberlandpark installatie in Wertheim-Dörlesberg, Duitsland. Dit project is het grootste in zijn soort voor Satcon in Duitsland en betekent een belangrijke stap in Satcon´s voortdurende groei in de Europese zonnemarkt van toepassing voor nutsbedrijven.

“Het Tauberlandparkproject is een van de grootste zonne-energie-installaties van toepassing voor nutsbedrijven in Duitsland,” aldus Andreas Schneider, Chief Executive Officer van relatio Holding. “Een project van een dergelijke grootte vereist de samenwerking met een leider in deze sector. Deze brengt zowel de hoge kwaliteitstechnologie als ervaring mee, zodat de hoogste prestatieniveau´s en betrouwbaarheid aan onze klanten kunnen worden geleverd. Wij hebben Satcon geselecteerd vanwege het bewezen succes van hun PowerGate Plus zonne-PV-omvormers in veel van de grootste en meest complexe zonne-energie-installaties op grote schaal ter wereld.”

Het Tauberlandpark Ernsthof West project maakt gebruik van Satcon’s PowerGate Plus 500 kilowatt omvormers, de meest ingezette, zonne-PV-omzetter ter wereld, waarvan het sinds de introductie hiervan in 2005 meer dan 1.5 gigawatt heeft verkocht. Alle oplossingen van Satcon omvatten de meest geavanceerde, kenmerken klaar voor toepassing in nutsbedrijven die vereenvoudigde roosterverbinding mogelijk maken en die op simpele wijze in SCADA-systemen voor nutsbedrijven kunnen worden geïntegreerd met behulp van gestandardiseerde communicatie-interfaces.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij met een van de grootste vooraanstaande leiders in grootschalige zonneontwikkeling kunnen werken,” aldus Steve Rhoades, President en Chief Executive Officer van Satcon. “Het Tauberlandpark PV-project toont de belangrijke groei die installaties voor nutsbedrijven in Duitsland door hebben gemaakt. Wij zijn erg blij met relatio een partnerschap aan te kunnen gaan voor deze belangrijke ontwikkeling van zonne-energie voor nutsbedrijven in Duitsland. Ook zien wij naar een nauwe samenwerking met hen in de toekomst uit.”

Over Satcon

Satcon Technology Corporation® is een vooraanstaande leverancier van energie-omzettingsoplossingen voor de markt van duurzame energie voor het nutsbedrijf. Hiermee worden de meest geavanceerde betrouwbare en bewezen alternatieven voor schone energie mogelijk gemaakt. Al meer dan 26 jaar lang ontwerpt en voorziet Satcon in de volgende generatie van efficiënte energiesystemen voor zonne-fotovoltaïsche, stationaire brandstofcellen en energieopslagsystemen. Voor meer informatie over Satcon, ga svp naar www.Satcon.com.

Safe Harbor

De in dit persbericht gedane verklaringen die niet op historische feiten berusten of die als toekomstverwachtingen worden beschreven, zijn toekomstgerichte verklaringen die risico´en onzekerheden inhouden. Deze toekomstgerichte verklaringen worden aangeduid met woorden en uitdrukkingen zoals "zal," "van plan," "gelooft," "verwacht," "plant," "anticipeert" en gelijksoortige uitdrukkingen. Beleggers moeten niet een te groot vertrouwen hechten aan toekomstgerichte verklaringen die onderhevig zijn aan een groot aantal risico´s en onzekerheden, en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de verwachtingen van het bedrijf. Aanvullende informatie over deze risicofactoren wordt beschreven in de documentatie die het bedrijf van tijd tot tijd deponeert bij de SEC, waaronder zijn kwartaalrapport op Form 10-Q en andere periodieke rapporten die bij de SEC gedocumenteerd zijn. De in dit persbericht gevatte toekomstgerichte verklaringen zijn slechts geldig vanaf de datum van vrijgave hiervan. Iedere gebeurtenis of omstandigheden die zich hierna kunnen voordoen, maken deze verklaringen incompleet of ongeldig. Het bedrijf ziet uitdrukkelijk af van iedere verplichting de in dit persbericht gevatte informatie bij te werken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Satcon Technology Corporation
Michael Levi, 949-201-5955
Senior Director van Worldwide Marketing
michael.levi@satcon.com
of
Leah Gibson, 617-897-2400
Directeur beleggersrelaties

Leah.Gibson@satcon.com

Ticker_symbol NASDAQ:SATC