Nederpopband Asman geselecteerd voor Drentse Cultuurprijs


Assen, 20110216 -- De genomineerden van de Talentprijs en de Aanmoedigingsprijs Drenthe zijn bekend. Voor de Talentprijs zijn de Nederpopband Asman, beeldend kunstenares Ellen de Jongh en het singer-songwriters duo Tangarine geselecteerd. De kandidaten hebben volgens de Drentse jury, ieder op hun eigen wijze in 2010 een bijzondere prestatie geleverd.

In 2010 trad Asman voor 1500 mensen op met het Noordpoolorkest tijdens de opening van het theaterseizoen in Assen. Het nummer "Neem de Wind" wordt in 2010 het campagnelied van D66 waardoor de band in de Tweede Kamer mag spelen voor de huidige D66 kopstukken en de band dringt door tot de halve finale van de Nederpopprijs. 

Voor de tweede editie van de culturele prijzen werden tientallen mensen in verschillende kunstdisciplines aangemeld. Uit alle inzendingen heeft de Drentse jury de kandidaten geselecteerd. Deze kandidaten worden voorgelegd aan een landelijke jury die op 16 maart de winnaars bekend maakt tijdens het Kunst en Cultuur Gala Drenthe.
Alle genomineerden maken kans op een cheque ter waarde van ¤ 2.500,- en een sculptuur van Edith Benedictus. Vorig jaar won de jonge violiste Marijke Hester Mulder de Talentprijs en theaterwerkplaats NiznO uit Assen ging er met de Aanmoedigingsprijs vandoor.

De landelijke jury bestaat uit Ryclef Rienstra - directeur VandenEnde Foundation, Jurienne Ossewold - directeur The Creative Media Consultancy, Hans Haerkens - VNO/NCW, Henk Scholten - directeur Theater Instituut Nederland en Sicko Heldoorn - burgemeester van de gemeente Assen.





Ingezonden persbericht