ZorgSucces: dating site voor e-learning content in de zorg


Samen met ziekenhuizen en zorginstellingen lanceert PAT Learning Solutions het on-line platform www.zorg-succes.nl, voor uitwisseling van e-learning content.

Tilburg, 20110216 -- Om efficiënter en effectiever zorg te leveren, bieden veel zorginstellingen e-learning aan. Daarvoor investeren ze tijd en geld in het zelf maken van content (digitale leermiddelen), zoeken naar de best passende commerciële aanbieders en de inrichting van hun leerprocessen. Vanaf 17 februari 2011 kunnen zij via het gratis toegankelijke platform ZorgSucces hun content, kennis en kunde voor hun elektronische leeromgeving onderling ruilen of verkopen. PAT Learning Solutions stimuleert gratis content door al haar eigen leermiddelen voor ruilen aan te bieden. Bij de lancering van ZorgSucces staan meer dan 210 modules op de lijst en dit aantal neemt elke dag toe.

Voor elkaar, door elkaar
Bas Frederiks, coördinator JBZ-leerplein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vult aan: "In de loop van de tijd zagen we dat alle ziekenhuizen dezelfde content-behoefte hadden. Sommigen van ons hebben inmiddels zoveel ervaring met het inrichten van leerprocessen, dat we die kennis en kunde willen hergebruiken. We hebben PAT Learning Solutions gevraagd om daarvoor een uitwisselingsplatform te bouwen. We zijn dan ook erg blij dat ZorgSucces nu gelanceerd wordt. Dit gaat ons veel tijd en geld besparen. Daardoor kunnen we ons richten op andere leerprocessen."

Herinvesteren
Kirsten Godding, Afdelingshoofd Opleidingen bij De Zorgboog ziet een ander voordeel van ZorgSucces: "Naast het ruilen van content, ondersteunt ZorgSucces ook andere modellen. We willen een aantal van onze modules ook commercieel aanbieden. Zo verdienen we iets terug van de inspanning die we hebben geleverd. Het geeft ons de mogelijkheid om met die opbrengst nieuwe content aan te kopen of te maken."

Naast de instellingen zelf, kunnen ook andere aanbieders van content zich op ZorgSucces profileren. Het gerenommeerde Bohn Stafleu van Loghum, uitgeverij voor de zorg, is de eerste officiële business partner van ZorgSucces en biedt haar digitale content aan via het platform. Nandy Mannaert, sectormanager Zorg, PAT Learning Solutions: "Door ook geselecteerde commerciële partijen te betrekken bij ZorgSucces besparen we onze klanten tijd met zoeken naar kwalitatieve, bruikbare content."

Over PAT Learning Solutions
PAT Learning Solutions helpt haar klanten al 25 jaar met oplossingen voor leren, ontwikkelen en veranderen in organisaties. PulseWeb is een in eigen beheer ontwikkelde elektronische leeromgeving die het hele e-learning en blended learning proces begeleidt. Met de uitgebreide kennis en ervaring rondom leren, adviseert PAT Learning Solutions haar klanten over het effectief en efficiënt inrichten van leerprocessen.





Ingezonden persbericht