Mamavriendelijke kolf van Difrax wint Baby Innovation Award


Amsterdam, 20110216 -- Tot grote vreugde van Vivienne van Eijkelenborg, directeur Difrax, heeft zij de prijs voor het meest innovatieve babyproduct gewonnen. Een erkenning voor de mamavriendelijke kolf die Vivienne met haar team heeft ontwikkeld om het leven van mama's van aangenamer en makkelijker te maken. Een grote wens van Vivienne gaat hiermee in vervulling.

De Baby Innovation Award is dé prijs voor het meest innovatieve babyproduct. De Baby Innovation Award is naast een vakprijs, ook een publieksprijs. Na een strenge voorselectie heeft de vakjury de nominaties in november bekendgemaakt. De finale stem was aan de consument om te bepalen welke producten daadwerkelijk beloond worden met de Baby Innovation Award 2011. In de categorie 'Care' is de grote winnaar Difrax met de mamavriendelijke borstkolf. Vivienne van Eijkelenborg, directeur Difrax nam de prijs vandaag op de Negenmaandenbeurs vol trots in ontvangst van Babette van Veen.

Vrouwen stoppen binnen een paar maanden met het geven van borstvoeding
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een groot gedeelte van de vrouwen al in de eerste paar maanden na de bevalling stopt met het geven van borstvoeding, terwijl ze dit best langer willen geven. Reden hiervoor gaven de ondervraagden onder andere dat ze te weinig melk hebben, het niet meer prettig en makkelijk was, combinatie met werken was het niet makkelijk, vrouwen vinden het onprettig om steeds hun borsten te ontbloten, de kolven maakten teveel lawaai en het geven van borstvoeding is tijdrovend.
Vivienne van Eijkelenborg: " Mijn wens was dan ook om een borstkolf te ontwikkelen om het leven van de mama's van aangenamer en makkelijker te maken waardoor mama's hopelijk langer borstvoeding kunnen en willen geven."

Een moment voor jezelf
Van Eijkelenborg vervolgt: "Ik kwam er al snel achter dat mijn wens nogal een opgave was. We zijn er dan ook drie jaar intensief mee bezig geweest. We hebben een team samengesteld van medische experts bij de ontwikkeling van de kolf. Zo hebben lactatiekundigen, kinderartsen, kraamverzorgenden en verloskundigen meegewerkt om van de kolf een goed werkend product te maken.
Het resultaat is de Breast to Baby kolf. De pomp met S-fles zet je naast je op de bank, de schelp plaats je onder je BH. De slang zorgt ervoor dat de melk in de fles komt.
Op deze manier kun je als moeder onopvallend kolven en heb je je handen vrij waardoor je écht een momentje voor jezelf hebt. Zo kun je deze kolf handig op het werk gebruiken maar ook gewoon terwijl je op de bank zit.

Het officiële juryrapport
Een vrouwvriendelijke borstkolf die tegemoetkomt aan de wensen van moderne moeders die borstvoeding willen geven met behoud van hun bewegingsvrijheid. Voor hen moet een borstkolf vooral stil, discreet en mooi vormgegeven zijn. De Breast to Baby borstkolf voldoet aan al deze wensen en is daarnaast ook nog eens efficiënt en makkelijk te bedienen.
Met name de schelp die onopvallend onder de kleding te plaatsen is, draagt in hoge mate bij aan het gebruikersgemak. Een uniek en innovatief apparaat dat het kolven vergemakkelijkt en het geven van borstvoeding stimuleert, is de conclusie van de jury.

Rust om je heen
De kolf is heel erg stil, uit testresultaten blijkt dat de Difrax kolf in vergelijking met de kolven van Medela en Avent absoluut de stilste is.

Makkelijk te reinigen
Na gebruik is de kolf ook gemakkelijk te reinigen. De slangen kunnen bijvoorbeeld doorgespoeld worden met water of afdoende gesteriliseerd worden in een magnetronsterilisator.

Optimale klantenservice
Zodra de kolf verkrijgbaar is wordt gezorgd voor een 24 uur's klantenservice. Dit om de klanten optimaal te kunnen bedienen. Mocht het nodig zijn, dan wordt een onderdeel binnen vier uur vervangen. De kolf is verkrijgbaar vóór de zomer.

Over Difrax
Difrax B.V., opgericht in 1967, behoort in Nederland tot één van de grootste A-merken op het gebied van baby- en speelgoedartikelen zoals babyflessen, fopspenen, verzorgingsartikelen en knuffels. Ook als internationale speler loopt Difrax voorop op het gebied van babyartikelen. Alles wat Difrax doet, staat in het teken van baby en ouder. Met haar innovatieve en modieuze producten wil Difrax het leven van baby en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. In de afgelopen jaren verwierf Difrax faam met de ontwikkeling en introducties van baanbrekende, award-winnende producten evenals met de verfrissende en vernieuwende reclamecampagne. Het assortiment van Difrax is onder meer te vinden in (ketens van) babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken en warenhuizen.