innovaphone presenteert breed spectrum aan nieuwe producten rondom UC


CeBIT 2011 Hal 13, Stand C34

Sindelfingen, Duitsland, 20110216 -- Innovatiever dan ooit: innovaphone presenteert dit jaar op de CeBIT een veelvoud aan nieuwe producten die de communicatie binnen een bedrijf vereenvoudigen. Unified Communications staat hierbij in het middelpunt. Zo stelt innovaphone met "myPBX" een webgebaseerde UC-client voor die nog meer communicatie op de PC brengt. Verder presenteert innovaphone een nieuwe generatie bureautelefoons. Deze toestellen weten niet alleen met hun fraaie design en hoogwaardige kwaliteit te overtuigen, maar maken ook nieuwe communicatiekanalen zoals chat, internet en videotelefonie mogelijk. Bovendien wordt een keur aan nieuwe PRI-gateways voorgesteld. Tevens nieuw: de innovaphone PBX kan nu ook als virtual appliance gebruikt worden.

innovaphone biedt met "myPBX" een flexibele Unified Communications client die behalve pure telefonie een veelvoud aan communicatiekanalen geïntegreerd. Het enige dat voor deze UC-oplossing nodig is, is een webbrowser - complexe installaties van omvangrijke software zijn verleden tijd. De gebruikers krijgen via een eenvoudige link toegang tot myPBX en kunnen zich met hun telefoon login aanmelden. Via de user interface kunnen de gebruikers alle telefoons beheren die voor hen in de innovaphone PBX geregistreerd zijn.

Federation vereenvoudigt communicatie binnen en buiten de bedrijfsgrenzen

Beursbezoekers kunnen zich door specialisten van innovaphone partner ESTOS laten inlichten hoe de communicatie binnen en buiten een bedrijf efficiënt georganiseerd kan worden op basis van de sleuteltechnologie federation. Met federatie kunnen organisaties nu - op basis van open standaards- presence-informatie en instant messaging berichtenveilig uitwisselen. Samen met innovaphone staat ESTOS in Europa voorop bij deze ontwikkeling en kan oplossingen bieden voor federation-scenarios met ESTOS ProCall en Microsoft Lync Server 2010. De firma uit het Beierse Starnberg ontwikkelt sinds 1997 professionele standaardsoftware waarmee middelgrote bedrijven hun werkprocessen in communicatie-intensieve omgevingen verbeteren. Technisch ligt het zwaartepunt daarbij op de ontwikkeling van UC-oplossingsmodulen voor Remote Call Control (Computer Telefonie Integration) en SIP-gebaseerde applicaties.

Nieuw palet van gateways voor alle scenario's

Ook op het gebied van hardware presenteert innovaphone veel nieuws. Zo is er een heel nieuw palet van PRI-gateways voor de innovaphone PBX. Het spectrum strekt zich daarbij uit van een eenvoudige mediagateway tot een VoIP-gateway voor enterprise omgevingen. De innovaphone VoIP-gateway IP6010 is de waardige en krachtige opvolger van de IP6000. De kenmerken zijn vrijwel identiek, behalve de geheugencapaciteit en de processorsnelheid die duidelijk uitgebreid resp. verhoogd zijn. De IP6010 heeft net als alle andere innovaphone gateways geen roterende delen zoals harddisks of ventilatoren.

De VoIP-gateway IP3010 sluit het gat tussen de IP800 en de ´grote´ PRI-gateway IP6010. Deze gateway beschikt over één PRI-aansluiting en is ideaal voor het gebruik in een PBX scenario waar qua grootte ook één of meerdere IP800 gateways zouden passen, maar waarbij slechts één PRI-aansluiting beschikbaar is. De VoIP-gateway IP0010 is als "puur PBX-platform" ontwikkelt en is bijzonder geschikt voor aansluiting aan een SIP-carrier of als krachtig platform voor de PBX in grotere installaties. Het nieuwe gateway portfolio wordt afgerond door de IP1060. Deze pure mediagateway. Komt vooral tot zijn recht in samenwerking met de innovaphone Virtual Appliance (IPVA) - wanneer de innovaphone PBX in een VMware omgeving geïnstalleerd is en desondanks de ISDN-aansluiting gebruikt moet worden.

Uitbreiding van innovaphone telefoonfamilie

Ook de innovaphone telefoonfamilie is uitgebreid. De gigabit-ethernettelefoon IP241 weet te overtuigen met zijn hoge resolutie TFT-kleurenbeeldscherm (3,45", 320 x 240 Pixel), waarop oproeplijsten, telefoonboeken en het telefoonmenu briljant worden weergegeven. De achtergrondfoto kan via een webinterface met een standaard webbrowser individueel aangepast worden. Dankzij het alfanumerieke toetsenbord kan men snel en eenvoudig d.m.v. naamselectie kiezen en ook het versturen van tekstberichten is mogelijk. Bovendien biedt de IP241 het brede spectrum aan groep, partner- en schakelfunctionaliteiten die de klant gewend is van innovaphone.

Een echt highlight is de nieuwe lijn van design telefoons, die innovaphone op de CeBIT voor het eerst aan het publiek voorstelt. Het begin van deze nieuwe generatie vormen de IP telefoons IP222 en IP232. Verdere telefoons volgen binnenkort. De speciaal voor het gebruik in representatieve kantooromgevingen ontwikkelde toestellen verenigen innovatief design met baanbrekende technische details. Op het eerste gezicht springt vooral de hoorn in het oog die de indruk geeft vrij te zweven. Dit wordt mogelijk gemaakt door een magneetoplossing, die de hoorn onzichtbaar op het apparaat vastzet. Beide producten hebben een groot kleurenbeeldscherm met hoge resolutie en zijn zowel met klassieke functietoetsen als met een touchscreen uitgerust. Dankzij de inzet van de nieuwste standaards zetten de high-end telefoons nieuwe maatstaven op het gebied van spraakkwaliteit en energie-efficiëntie.

De innovaphone PBX als virtual appliance

innovaphone heeft ook goed nieuws voor aanbieders van gecentraliseerde telefoonsystemen, zoals PBX-hosts en providers.  Vanaf V9 kan de innovaphone PBX in een VMware omgeving geïnstalleerd worden. Wanneer al een VMware installatie aanwezig is, is het nu mogelijk ook de innovaphone PBX als zelfstandige instantie daarop te laten lopen - zonder extra besturingssysteem. Wanneer daarbij bovendien een ISDN-aansluiting gebruikt moet worden, kan hiervoor de nieuwe mediagateway IP1060 gebruikt worden. Interessant voor service providers: De installatie van een nieuwe klantenoplossing beperkt zich tot het inrichten van een PBX in een nieuwe VMware instantie. De PBXen van iedere afzonderlijke klant zijn goed van elkaar gescheiden en kunnen eenvoudig beheerd en afgerekend worden.





Ingezonden persbericht