Hex, Planten-, Rozen- en Moestuindagen 10, 11 en 12 Juni 2011


Trefpunt voor Plantenspecialisten en -liefhebbers

Heers-Heks, 20110216 -- De Hex, Planten-, Rozen- en Moestuindagen vinden dit jaar op 10, 11 en 12 Juni 2011 Dit jaar compost, recyclage en bodemleven, in de ruimste zin. Er zullen in de moestuin demonstraties plaatsvinden over permaculture, fermentatie, compostthee en nog veel meer, andere deelnemers laten het aanmaken van wormenmest zien en uiteraard zijn de Vlaamse compostmeesters present.

Daarnaast is er in juni een aanvullend thema : Clematis. De gespecialiseerde kwekerij Böttcher zal aanwezig zijn met een zo mogelijk nog specialer assortiment dan anders, andere kwekers zullen Clematis aanbieden, de familie van de Ranunculaceae zal vertegenwoordigd zijn, de van zijn vele boeken bekende Engelse botanicus Martyn Rix en de voorzitter van de International Clematis Society Ton Hannink zullen voordrachten verzorgen en de International Clematis Society zal een bezoek brengen en deelnemen in de discussies. Ward van Teylingen heeft zijn beroepsactiviteiten als kweker neergelegd maar komt terug om al zijn kennis van het jarenlange kweken van bomen en heesters met de bezoekers te delen. Hij zal u tevens wijzen op de juiste verzorging en weet remedies voor plantenziekten en -tekorten.

Roger Phillips is present met al zijn boeken en demonstreert een app voor iPhones en Android van zijn website Rogers Muschrooms, onderdeel van zijn beroemde site RogersRoses.com. Hij zal bovendien uit zijn bijzondere collectie foto's prachtige platen van Clematis aanbieden. Voor kinderen zijn er diverse demonstraties en proeverijtjes die ook voor volwassenen een bezoek waard zijn. In september zal het thema compost vergezeld gaan van Dahlia, historisch tuinalaam en Galanthus, het sneeuwklokje. Uiteraard zijn de intrinsieke thema's van Hex oude rozen, de moestuin en het park en is de vrijdag weer volledig gewijd aan kinderen met de  Vogelverschrikkerwedstrijd voor schoolklassen met workshops en demonstraties over compost en recyclage, natuur, milieu en biodiversiteit, terwijl dezelfde thema's aan bod komen in de  demonstraties en lezingen georganiseerd op zaterdag en zondag, zowel voor kinderen als individuele bezoekers.





Kasteel Hex