Ingezonden persbericht



Agora, woensdag 16 februari 20.30 uur
Beatrice van der Poel ontroert met 'Hard & Hoofd'

Zangeres en theatermaakster Beatrice van der Poel timmert de laatste jaren met stijgend succes aan de weg. De voorstelling 'Hard & Hoofd' die de roodharige diva naar aanleiding van haar gelijknamige tweede album maakte, is nu in Agora te zien. Beatrice wordt vergezeld door haar fenomenale band, bestaande uit onder andere Marcel de Groot. In 'Hard & Hoofd' brengt Beatrice songs vol soul en blues die gaan over kleine irritaties in het dagelijks leven, alsook grote thema's als afscheid, liefde, twijfel, vreemdgaan, moederschap, drankzucht en eenzaamheid. Ontroerend, herkenbaar en soms behekst. Lyrisch, recht voor z'n raap en vol scherpe melancholie. Auteur Thomas Verborgt, bekend van diverse romans, verhalen en toneelstukken schreef speciaal voor deze voorstelling kleurrijke anekdotische verhalen. Zijn theaterteksten vormen een mooie aanvulling op de liedjes en thema's waardoor 'Hard & Hoofd' niet zomaar een theaterconcert is, maar een literair muzieklandschap met een groep hoogstaande muzikanten als uw gids.

De pers: "Een mooie vrouwelijke tegenhanger van Huub van der Lubbe" (de Volkskrant). "Beatrice van der Poel is misschien wel het best bewaarde geheim van de Nederpop. De Amsterdamse beschikt over een even doorleefd als sensueel stemgeluid, waarmee ze hart en hoofd weet te beroeren" (TV Krant). "Een van de beste vrouwelijke zangstemmen die ons land kent. Een heerlijke combinatie" (Platomania).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 19 februari 20.15 uur
Jeans 20 in een feestelijke en swingende show

'Let's Celebrate', de twintigste editie van Jeans, is weer een ultiem feest der herkenning. Acht jonge toptalenten, waarvan een aantal al succes oogstten in eerdere Jeansshows, staan samen met de Jeansband garant voor een voorstelling met mooie, ontroerende en komische momenten. Dat alles in een uitbundig, spectaculair lichtdecor en een weelde aan originele kostuums. Uiteraard zullen de nieuwe en verrassende elementen, waar Jeans het patent op heeft, niet ontbreken. Jeans staat al meer dan twintig jaar voor feestelijke, afwisselende en swingende voorstellingen. Let's Celebrate!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

'Arabicana' van NO Blues afgelast

De voorstelling 'Arabicana' van NO Blues op zaterdag 19 februari in het Agora theater in Lelystad is wegens een internationale tournee geannuleerd. Mensen die reeds kaarten besteld hadden, hebben persoonlijk bericht gekregen.