Provincie Noord-Brabant


Vanaf vandaag op www.brabant.nl/verkiezingen


KiesKompas in Beeld online voor verkiezingen Provinciale Staten


Via de website www.brabant.nl/verkiezingen is vanaf vandaag, woensdag 16 februari de stemhulp KiesKompas in Beeld beschikbaar. Deze stemhulp lijkt op de stemhulp KiesKompas, maar legt de stellingen uit aan de hand van strips. Ook is er gesproken tekst die deze stellingen ondersteunt. Brabanders kunnen aan de hand van deze stellingen hun mening geven over aktuele politieke onderwerpen. De optelsom van die meningen geeft aan welke politieke partij het dichtst bij deze opvattingen ligt. Daarmee is het voor kiezers eenvoudiger hun keuze te bepalen op inhoud van de politieke standpunten.

KiesKompas in Beeld is opgesteld in zeer nauwe samenwerking tussen onafhankelijke deskundigen en de Brabantse politieke partijen. Het invullen en de uitkomsten van de stemhulp is anoniem.

KiesKompas in Beeld is ontstaan uit de vraag naar het toegankelijk maken van de stemhulp voor mensen die behoefte hebben aan een gevisualiseerde vorm van informatie. Informatie via plaatjes is gemakkelijker op te nemen voor veel mensen. Bovendien blijkt volgens de gegevens van Stichting Lezen en Schrijven dat meer dan 10 % van de bevolking functioneel analfabeet is. Met KiesKompas in Beeld wordt de stemhulp ook voor hen bruikbaar.

Ook KiesKompas in Beeld is beschikbaar tot op de dag van de verkiezingen van Provinciale Staten: 2 maart 2011.



Provincie Noord-Brabant