Ingezonden persbericht


Lionsclub Kollum, Lits en Lauwers

Gift van ¤ 500,- aan Voedselbank Achtkarspelen

De Stichting Voedselbank Achtkarspelen ontving deze week een gift van ¤ 500,- van de Lionsclub Kollum, Lits en Lauwers. Dit bedrag had de Lionsclub bijeen gebracht tijdens de kerstmarkt in Buitenpost, waar snert, rookworst en glühwein werden verkocht.

De voorzitter van het bestuur van de Voedselbank, Sytze van der Velde, nam de check in ontvangst uit handen van Lionsvoorzitter Douwe Kootstra. Hij toonde zich zeer verguld met de gift en bedankte de Lionsclub namens bestuur en cliënten.

De Voedselbank Achtkarspelen helpt inmiddels 50 gezinnen met voedselpakketten, evenwichtig verspreid over de dorpen in de gemeente Achtkarspelen. In deze economisch barre tijden komt die hulp van de Voedselbank als geroepen. De Voedselbank werkt nauw samen met de gemeente Achtkarspelen om naast voedsel ook andere problemen, zoals schuldenproblematiek, op te lossen.

De Lionsclub is van plan dit jaar de acties te herhalen en ook aanwezig te zijn tijdens de kerstmarkt in Dokkum om de daar net opgerichte Voedselbank te ondersteunen.

()

Op de foto van links naar rechts: Sytze van der Velde (Voedslebank Achtkarspelen), Aad de Bruyn (Lionslid), Douwe Kootstra (voorzitter Lionsclub).