Provincie Noord-Brabant




Teleurstelling over afblazen overname MSD, uiterste inzet voor behoud werkgelegenheid blijft.


MSD heeft vandaag bekend gemaakt dat er geen overnamekandidaat is. Dat betekent dat de kansen toenemen dat een belangrijk deel van het oude Organon afgebouwd wordt. Daarmee zullen veel medewerkers en ondernemers hun werk verliezen. Dit is een klap voor de Brabantse werkgelegenheid en economie.
We zijn zwaar teleurgesteld dat de overname niet doorgaat. Er leek een plan te zijn waar meerdere partijen zich in konden vinden. Dat maakt de klap des te groter.

De dreiging dat nu dat veel banen verloren gaan wordt steeds groter. Voor veel gezinnen houdt de onzekerheid nog steeds aan. We leven met hen mee en kijken wat we voor hen kunnen doen.

Veel partijen van onder meer gemeente Oss, provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hebben zich met MSD, de OR en anderen tot op het hoogste niveau ingezet om zoveel mogelijk werk en kennis in Oss te behouden. Dat heeft helaas vooralsnog niet mogen baten. Natuurlijk zullen de overheden zich met onderwijs, bedrijfsleven en anderen tot het uiterste blijven inzetten om zoveel mogelijk werk en kennis te behouden.



Provincie Noord-Brabant