Gemeente Baarn

Jonkheer M.A. Röell voorgedragen als burgemeester M.A. Röell

De gemeenteraad van Baarn heeft woensdagavond 16 februari de voordracht van de vertrouwenscommissie gevolgd en jonkheer M.A. (Mark) Röell voorgedragen als nieuwe burgemeester van Baarn.

De vertrouwenscommissie is verheugd de heer Röell unaniem voor te kunnen dragen als de beste kandidaat voor de functie. Hij beschikt over een groot inlevingsvermogen en is in staat om te zorgen voor binding en vernieuwing.

De heer Röell is geboren te Rotterdam op 31 augustus 1965. Van 1992 tot 2004 werkte de heer Röell in diverse functies bij KPN. Hij werd in 2002 gemeenteraadslid voor de VVD in de gemeente Woudrichem en in 2004 raadsgriffier van de gemeente Aalburg. Sinds april 2006 is hij wethouder van de gemeente Woudrichem. De heer Röell is gehuwd en heeft twee kinderen.

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters de heer W.J.L. Genuit (voorzitter), de heer J.H.M. Geurtsen (plaatsvervangend voorzitter), en de heren F.A.H. Luiten, P.A.H. Blokker, C. Koudstaal, A.B.A. van Roshum, T. Stroo, M. Snyders en A. Ennahachi hebben in de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De vertrouwenscommissie werd in haar werkzaamheden bijgestaan door drie adviseurs: mevrouw P. Laseur (wethouder), de heer A. Najib (gemeentesecretaris) en mevrouw J. Pijnenborg (raadsgriffier).

De voordracht van de heer Röell wordt via de Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de benoeming door de Kroon mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief zodra het Koninklijk Besluit is getekend.

Het is de bedoeling dat de heer Röell per 1 april 2011 officieel wordt geïnstalleerd als burgemeester van Baarn.