Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Project Wildeman komt naar theater LUX

Energieke muziekvoorstelling over de Wildeman in de moderne stadsjungle

Het Muziekenhuis, al tien jaar hét podium voor avontuurlijke, eigentijdse muziek in en rond Nijmegen, haalt de eigenzinnige cross-over groep Project Wildeman naar LUX. Op woensdag 16 februari presenteert Project Wildeman een gloednieuwe show: een energieke, übermuzikale voorstelling over de Wildeman in de moderne stadsjungle. Vier bezeten klerken klampen zich vast aan hun haperende machines. Woordsalvo's vol absurde beelden en theatrale poëzie schieten als een mitrailleur over loeistrakke trommelroffels en meeslepende soundscapes heen. Wildeman verkent de grenzen tussen mens en machine, liefde en lust, dromen en waken.

De eindregie van deze show werd verzorgd door de succesvolle theatermaakster Boukje Schweigman. De Telegraaf (vier sterren): 'Boukje Schweigman heeft het werk van de muziekgroep in een simpele theatrale context geplaatst die ijzersterk werkt. Door de mannen in pakken te hijsen en hen te omringen met kantooraccessoires als toetsenborden en kopieermachines krijgen hun poëtische, op spannende wijze verknipte teksten nog meer zeggingskracht.'

Project Wildeman bestaat uit vier gedreven, jonge artiesten: Robin Block, Maarten Vinkenoog, Sven Hamerpagt en Milan Mes. Ze brengen een krachtige explosie van rhythm & poetry, puntig jungle-idioom en meeslepende hoorspelen. Soms is de insteek minimalistisch en ritmisch met djembé, gitaar of enkel stemmen. Dan weer sferisch en uitgesponnen met trompetsalvo's, dromerige samples en ontregelende soundscapes. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

In december 2009 won Project Wildeman de Jur Naessens Muziekprijs voor zijn muzikale repertoire. Het juryoordeel: 'Ondanks dat Project Wildeman bestaat uit losse nummers, vormt het een consistent geheel, met sterke teksten en uitstekende timing. Project Wildeman is onderhoudend, heeft humor, en houdt altijd diepgang.'

Woensdag 16 februari

Nijmegen, Theater LUX, Marienburg 38-39

Aanvang: 20.30 uur

Entree: ¤13,00 / met korting ¤8,50

Kortingsprijs voor CJP, leerlingen Lindenberg, studenten

Kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl / 0900 5894636

Meer info: www.hetmuziekenhuis.nl / www.projectwildeman.nl

Project Wildeman

Tekst, muziek en spel: Project Wildeman

Eindregie: Boukje Schweigman

Producent: Paradiso Melkweg Productiehuis / www.pmpweb.nl

Productieleider: Bjorn Jansen

In de zomer van 2010 is Project Wildeman in première gegaan op Over het IJ Festival in Amsterdam. In 2011 tourt Project Wildeman met een nieuwe show langs diverse poppodia en festivals waaronder Festival Motel Mozaïque (Rotterdam), Theater Kikker (Utrecht) en Festival Breakin'Walls (Amsterdam).

Trailer Project Wildeman:

http://www.youtube.com/watch?v=1klLeUDXUv4