Gemeente De Wolden


Persbericht

[pic]     [pic]



Zuidwolde, 1 februari 2011


Informatieavond voor ouders van pubers

Maak kennis met elkaar op 16 februari in Zuidwolde

Op 16 februari 2011 is iedere ouder van een puber van harte welkom in het gemeentehuis van de gemeente De Wolden. Die avond organiseren CJG De Wolden en Stichting Mamma weet alles de bijeenkomst  'Hoe houden we het gezellig'. De avond staat in het teken van pubers en ouders en gaat over de communicatie met puberkinderen.. 'Het wordt een vrolijke avond,' belooft spreekster Marina van der Wal, directeur van Stichting Mamma weet alles.

Communiceren met pubers
Tijdens de avond gaat Marina van der Wal in op het thema 'communiceren met pubers'. Want hoe doe je dat nou, een gesprek voeren met je zoon of dochter waarbij je óók nog het idee hebt dat wat jij vertelt een beetje blijft hangen. Misschien dacht je wel dat je klaar bent, nu je kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Maar niets is minder waar. Ga er maar aanstaan; In wereld die niet meer op de wereld van jou - toen je zelf een puber was - lijkt met computers, internet en mobieltjes. Daarbij, kinderen lijken steeds mondiger te worden. Waar leg je grenzen en hoe houd je het een beetje gezellig in deze periode van 'sturm und drang'. Die vragen staan op 16 febuari centraal.

Geen problemen
Marina van der Wal als directeur van Stichting mamma weet alles geeft aan dat haar Stichting een netwerk voor ouders van pubers is. Het netwerk is vooral gericht op het uitwisselen van ervaringen en kennis. 'Ga ervan uit dat ouders die bij ons zijn aangesloten geen grote problemen met hun pubers hebben. Ze zijn juist erg nieuwsgierig hoe het bij ándere ouders gaat en willen graag hun eigen ervaringen delen. We weten dat het regelmatig praten met andere ouders heel veel voordelen heeft; niet alleen voor ouders, maar ook voor de pubers!'

CJG
Stichting Mamma weet alles organiseert de avond in opdracht van CJG De Wolden. CJG De Wolden is er voor iedereen met vragen over opgroeien en opvoeden. Het centrum heeft onlangs op feestelijke wijze gevierd dat het geopend is en dat alle ouders en verzorgers in de gemeente 24 uur per dag, zeven dagen per week vragen kunnen stellen aan deskundige adviseurs. Het CJG is een samenwerkingsverband van Icare, GGD Drenthe, Bureau Jeugdzorg en Stichting Welzijn De Wolden en bundelt daarmee alle expertise voor kinderen van 0 tot 19 jaar.

Gratis

De avond is kosteloos toegankelijk en wordt gehouden in het gemeentehuis van de gemeente De Wolden, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. Vanaf 19.30 uur ben je welkom, het programma start om 20.00 uur. Opgave is niet verplicht, maar wel gewenst: dewolden@mammaweetalles.nl of via de website van stichting mamma weet alles: www.mammaweetalles.nl, Ga dan naar netwerken voor ouders | agenda.