Gemeente Amersfoort

Amersfoort - 8 februari 2011

Wereldpremière Liendertse buurtsoap 'Ben Bezig'

Op woensdag 16 februari gaat de buurtsoap 'Ben Bezig' in premiere in Theater De Flint in Amersfoort. Ben Bezig speelt zich af in de Amersfoortse wijk Liendert. De soap is volledig gemaakt met en door vrijwilligers uit de wijk zelf.

Ben Bezig gaat over bankmedewerker Ben Blaar. Door de economische crisis is hij zijn baan kwijt. Maar niet alleen Bens leven staat op zijn kop. Ook dat van zijn vrouw, zijn dochter en zijn kleinkinderen. Eigenlijk lijkt de hele wijk wel een beetje de weg kwijt. Een door Ben zelf getimmerde bank, zijn huis, een schoonheidssalon, een sportschool, de Marokkaanse supermarkt en de rest van de wijk vormen het decor voor hilarische, bijzondere en alledaagse ontwikkelingen.

In september 2010 konden wijkbewoners auditie doen voor de soap. Uit alle kandidaten is een heel diverse cast samengesteld. Zo is de jongste acteur 9 jaar oud en de oudste 66 jaar. De spelersgroep kent vijf verschillende culturele achtergronden. Op de website www.benbezigbuurtsoap.nl wordt de cast voorgesteld. In oktober vonden de opnamen plaats op verschillende locaties in Liendert.

Ben Bezig is een project van Amersfoort Vernieuwt en wordt mede georganiseerd door Ravelijn. De doelstelling van het project is buurtbewoners uit de wijk Liendert te activeren en met elkaar in contact te brengen. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort en woningcorporaties Alliantie en Portaal aan betere buurten. Buurten waar mensen zich veilig voelen en prettig met elkaar samenleven, leren en werken.

Op 16 februari start de vertoning van de film om 20.00 uur. De toegang is gratis. Ben Bezig Buurtsoap wordt in de weken na de première uitgezonden via Omroep Amersfoort.

Noot voor de redactie,