Gemeente Medemblik

Debat provinciale staten verkiezing

02-02-2011 |

Op 2 maart kiezen de inwoners de leden van de provinciale staten. Daarom gaan op 18 februari de verkiesbare politieke partijen het debat aan over standpunten die de Medemblikse inwoners bezig houden.

Inwoners zijn van harte welkom het debat bij te wonen.

Op 2 maart worden de nieuwe volksvertegenwoordigers van de provinciale staten gekozen. Om de politieke partijen de ruimte te geven hun ideeën en plannen aan het publiek te vertellen organiseren de dorpsraden van gemeente Medemblik op 18 februari een debat. Verschillende stellingen zullen besproken worden door de partijen. Heeft u nog ideeën voor stellingen? Vindt u dat bepaalde zaken echt besproken moeten worden? Lever uw suggesties in bij de dorpsraad Abbekerk via ald@ziggo.nl. Inwoners zijn natuurlijk van harte welkom om het debat op 18 februari bij te wonen. Het debat wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis Medemblik in Wognum, Dick Ketlaan 21.

Provinciale staten
Nederland telt twaalf provincies. In de Grondwet is bepaald dat het hoogste gezag in de provincies bij de provinciale staten ligt. Een bijzondere bevoegdheid van de provinciale staten is het kiezen van de leden van de Eerste Kamer. Daarnaast is de voornaamste taak het dagelijks bestuur van de provincie te controleren: het college van gedeputeerde staten. Eigenlijk zoals een gemeenteraad een college van burgemeester en wethouders controleert. Meer informatie over de verkiezingen kunt u vinden op www.kiesraad.nl.