Gemeente Lelystad

Eerste verjaardag Broeinest

Donderdag 10 februari 2011
Broeinest 1 jaar

Op vrijdag 18 februari is het feest, want dan is het al weer een jaar geleden dat Broeinest werd geopend. Binnen Broeinest kunnen mensen zonder werk, maar met ideeën en dromen over hun toekomst, van alles doen om die gedroomde toekomst dichterbij te brengen.

Activiteiten en projecten

In dit eerste jaar is er veel gerealiseerd: er zijn maandelijkse ontmoetingsochtenden, de winkel `Het Nest' is geopend, kapsalon Bahar is van start gegaan, het schildersatelier De Kunstvogels wordt goed bezocht, de horecagroep `Talenten' maakt veel lekkere dingen, er is creatieve therapie en er zijn nog heel veel andere activiteiten en projecten gaan bloeien binnen Waterwijk en Boswijk.

Iedereen doet mee

Alle activiteiten van Broeinest worden door de deelnemers zelf bedacht, opgezet en uitgevoerd. Het Ambachtshuis is een onderdeel van Broeinest en is speciaal opgezet voor mensen die een bedrijf willen starten, maar die nog niet goed weten hoe ze dat aan moeten pakken. Bij Broeinest en Het Ambachtshuis telt iedereen mee en doet iedereen mee!

Open dag

Het eenjarig bestaan wordt gevierd met een open dag. Van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn er verschillende workshops: schilderen, koken, filmen, sieraden maken en nog veel meer. Ook al deze leuke activiteiten worden georganiseerd door de deelnemers van Broeinest en Het Ambachtshuis. Iedereen is van harte welkom om de open dag te bezoeken, de sfeer te proeven, lekkere hapjes en drankjes te nuttigen, om mee te doen met de vele activiteiten en om kennis te maken met de mensen die dit allemaal mogelijk maken.

Belangstelling

Tijdens de open dag zijn er allemaal extra activiteiten, maar iedereen die belangstelling heeft voor Broeinest en/of Het Ambachtshuis mag natuurlijk ook op een ander moment binnen komen lopen om kennis te maken. Wijkbewoners die rondlopen met een droom, of die ideeën hebben over hun toekomst zijn helemaal van harte welkom, want bij Broeinest worden dromen werkelijkheid.

Meer informatie

De open dag is op vrijdag 18 februari van 10.00 uur tot 14.00 uur. Op andere (werk)dagen is Broeinest geopend van 09.00 uur tot 17.30 uur. Op Voorstraat 403 staat de deur altijd open en voor iedere bezoeker is er een vers kopje koffie of thee.