Maastricht University

Job Cohen in debat met Maastrichtse studenten

PvdA-leider Job Cohen komt vrijdag 18 februari naar Maastricht voor een debat met studenten over de bezuinigingen in het Hoger Onderwijs.

Binnenkort behandelt de Tweede Kamer de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Uit de plannen van het kabinet blijkt dat er flink gesneden gaat worden in de gelden die de universiteiten krijgen. Ook studenten zullen flink meer moeten gaan betalen voor hun studie middels verhoging van de collegegelden en de plannen van het kabinet om langstudeerders aan te pakken. Daarnaast heeft het kabinet plannen om allerlei toelatingsexamens in te voeren voor zogenaamde stapelaars, hetgeen in concreto betekent dat het niet langer vanzelfsprekend is dat iemand met een mbo-diploma naar het HBO en wellicht uiteindelijk naar de universiteit kan. Het liefst zou het kabinet deze plannen al vanaf september 2011 invoeren.

Het studentendebat vindt plaats op vrijdag 18 februari aanstaande van 16 tot 17 uur in de Collegezaal van de Tongersestraat 53. Namens de Universiteit Maastricht zijn André Postema (vicevoorzitter College van Bestuur) en prof. Herman Kingma (voorzitter Universiteitsraad) aanwezig. Alle studenten uit Maastricht en omgeving (dus ook HBO en MBO) zijn van harte welkom.