NCRV

Altijd Wat: Egypte na de revolutie

Ingezonden door NCRV op 17 februari, 2011 - 11:42


vrijdag, 18 februari, 2011 - 20:55
Zender:
Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Altijd Wat: een zoektocht naar het Egypte achter de revolutie. Verslaggever Piet de Blaauw volgt de Nederlands-Egyptische acteur Sabri Saad el-Hamus, die het andere Egypte laat zien. De acteur bezoekt zijn oude moeder, die in een arme buurt van Caïro woont. En hij reist naar de provincie waar zijn ouders vandaan komen, als Moebarak. Sabri Saad el-Hamus bezoekt het graf van zijn vader, die ooit zijn zoon verbood om te demonstreren tegen het Egyptische regime, omdat hijzelf lid was van de geheime dienst.

En een gesprek met PVV-Kamerlid Hero Brinkman. Is hij een provocateur die graag de politiek op stang jaagt, of is hij een redelijke, pragmatische politicus bij wie uiteindelijk alleen het resultaat telt? Met die vraag ging verslaggever Wilfred Scholten op bezoek bij de lijsttrekker van de PVV voor Noord-Holland. Hij sprak met Brinkman over zijn grote passie, zijn wijze van politiek bedrijven en zijn voornemen vrouwen met hoofddoekjes uit de streekbussen te weren.

In de grafische column Altijd Wat Wijzer de cijfers en feiten over de activiteiten van Wikileaks. En een persoonlijk portret van Floris Haan, strandjutter op Terschelling.

Bas Haring schuift aan als opiniemaker. Hij geeft zijn visie op de reportages en onderwerpen.
Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Foto:
Altijd Wat in Cairo - 1
Altijd Wat: Egypte na de revolutie - 2
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/