Gemeente Heeze-Leende


Interne verhuizing ambtenaren/bestuurders

Zoals bekend heeft de gemeentelijke organisatie een wijziging ondergaan. Deze wijziging was noodzakelijk om de organisatie voor te bereiden op toekomstige vraagstukken die het gevolg zijn van de nieuwe overheid. De ambtenaren zaten echter nog steeds op hun oude plek, wat de sturing en afstemming bemoeilijkte. Daarom is afgelopen tijd gewerkt aan een intern verhuisplan dat als uitgangspunt had het zoveel mogelijk bij elkaar brengen van de (nieuwe) afdelingen.
Dit verhuisplan is samen met de OR en met de Arbo unie tot stand gekomen. Het plan komt tegemoet aan de eisen die aan een werkplek gesteld worden.

De OR heeft bij haar instemming wel uitdrukkelijk verzocht om in het gebouw enkele `stilte' plekken aan te brengen. Met name de beleidsambtenaren die stukken moeten schrijven hebben veel behoefte aan een rustige werkplek. Om dit te kunnen realiseren worden enkele bouwkundige wijzigingen in het gebouw aangebracht. Zo wordt de leestafel voor raadstukken verplaatst naar ruimte 1.11 (de huidige kamer van wethouder Wilma van de Rijt).
De vrijkomende ruimte kan dan op eenvoudige wijze worden omgebouwd tot twee kantoren. Wilma van der Rijt wordt gehuisvest in ruimte 1.15. Ook deze ruimte wordt gesplitst in een stilteplek en een kantoorruimte (voor haar). Door deze aanpassingen is het ook mogelijk om de griffie te handhaven in de huidige kamer, waardoor gesprekken met de griffie of onderling in een afzonderlijke ruimte voor de raadsleden gewaarborgd blijft.