Politie Groningen

Vrijdag 18 februari 2011

Provincie Groningen, 18-02-2011

Schip ramt brug in Groningen
GRONINGEN - Een schip heeft donderdagavond in Groningen de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal geramd. Door de klap werd er een gat geslagen in de geluidswal op de brug.Waarschijnlijk heeft het schip de brug geraakt met een uitstekende kraan. Door de aanvaring ontstond forse schade aan zowel het schip als de brug. Medewerkers van de provincie zijn de hele nacht bezig geweest om de schade te herstellen. De waterpolitie van de KLPD stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. De Noordzeeweg is normaal toegankelijk voor het verkeer.

Bedrijfsongeval bij energiecentrale

EEMSHAVEN Bij een bedrijfsongeval in de energiecentrale in de Eemshaven is donderdagmiddag een 28-jarige man (woonplaats onbekend) zwaar gewond geraakt. De man werd tijdens zijn werk geraakt door een ijzeren bekistingsdeel. Het slachtoffer werd met inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Baldadige man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. Agenten zagen dat de man zonder enige aanleiding fietsen omgooide. De dienders spraken hem aan op zijn gedrag. Hij bleef echter doorgaan met het omgooien van fietsen. Hierop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt voor zijn balorige gedrag. Ook kreeg de man een verblijfsontzegging voor de binnenstad uitgereikt.

Stadjer aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had onenigheid gekregen met een vier jaar jongere plaatsgenoot. Hierop gaf de 25-jarige het slachtoffer enkele klappen in het gezicht. De 21-jarige ging vanwege de klappen knock-out. Hij kwam na medische behandeling door ambulancepersoneel weer bij. De verdachte werd ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Rijbewijs kwijt door wheelie

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag op de Julianaweg in Groningen het rijbewijs van een 23-jarige man uit Groningen ingenomen. De Stadjer maakte over een afstand van minstens 100 meter een wheelie met zijn motor. Dit terwijl hij met een snelheid van zeker 70 km/uur reed. Deze gevaarlijke stunt in de avondspits kwam de Stadjer duur te staan. De politie maakt proces-verbaal op vanwege het gevaarlijke rijgedrag van de motorrijder. Het rijbewijs is naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie beslist wat met het rijbewijs gaat gebeuren.

Scooterbestuurster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 16-jarige scooterbestuurster uit Haren is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Een 64-jarige automobiliste uit Groningen reed over de Verlengde Hereweg. Toen de automobiliste rechtsaf sloeg zag zij de scooterbestuurster over het hoofd. Beide verkeersdeelnemers konden een aanrijding niet meer voorkomen. Door de botsing kwam de Harense met een harde klap op het wegdek terecht. Ze werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De scooter raakte flink beschadigd.

Accordeon van straatmuzikant in beslagenomen

GRONINGEN- De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige straatmuzikant aangehouden. Op het Museumplein hadden surveillerende stadswachten de straatmuzikant aangesproken. De man had geen geldige vergunning voor zijn muziek. Hij was voor dit vergrijp al meerdere keren gewaarschuwd. Daarom moest hij mee naar het politiebureau. In overleg met officier van justitie werd zijn instrument, een trekzak, in beslaggenomen. De straatmuzikant mocht met een bekeuring op zak het politiebureau verlaten.

Dronken man ingesloten

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 40-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor openbare dronkenschap. Stadswachten zagen de man prinsheerlijk in de Prinsentuin slapen. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt bij het verlaten van het cellencomplex een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Trekkercombinatie van wanbetaler in beslaggenomen

ZUIDHORN - De politie heeft donderdagmiddag de trekker en oplegger van een 48-jarige inwoner uit Zuidhorn in beslaggenomen. De man liep bij een controle op de Verlengde Hanckemalaan in Zuidhorn tegen de lamp. Het bleek dat de man nog ruim 5800 euro aan openstaande boetes moest betalen. Hij kon hieraan niet voldoen. Daarom werd de trekkercombinatie door een bergingsbedrijf afgesleept.

Aanhouding huiselijk geweld

LEEK De politie heeft donderdagavond in Leek een 53-jarige inwoner aangehouden. De man had zijn 58-jarige ex-vrouw in het gezicht geslagen. Ze had hierbij geen letsel opgelopen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het huiselijk geweld traject is opgestart.

Stadjer aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond dankzij een alerte getuige een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De getuige zag dat de Groninger met een baksteen een ruit van een groentewinkel aan de Paterswoldseweg ingooide en vernielde. De melder belde de politie en gaf een goed signalement door. Politieagenten konden de verdachte even later bij het spoor aan de Paterwoldseweg in de boeien slaan. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. De 23-jarige moest mee naar het politiebureau en hij werd ingesloten. De politie doet verder onderzoek.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 17 februari op diverse plaatsen op verkeers- en milieuovertredingen.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: transportcontrole op mestvervoer, aantal geregistreerde voertuigen: 15, aantal overtredingen: 7; In totaal 11 mestautos gecontroleerd, waarvan 5 te zwaar. Ook twee andere vrachtwagencombinaties bleken de lading niet hadden afgedekt.

Groningen, Noorderhaven: verkeerscontrole; aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen 20, (16x geen gordel, 4x handheld bellen)