Gemeente Hoogeveen

Freerunning en Pencak Silat voor jeugd Krakeel

In de voorjaarsvakantie organiseert Sportief Hoogeveen en SWW uitdagende activiteiten voor de jeugd in MFC Krakeel. Zowel bij Freerunning als bij Pencak Silat gaat het om sierlijkheid en het uitvoeren van verschillende trucs.
Het doel van freerunning is het verleggen van grenzen door middel van vele technieken om obstakels te overwinnen. Naast de fysieke kant is de vrijheid en het verleggen van grenzen ook heel belangrijk.

De combinatiefunctionaris van Sportief Hoogeveen gaat de monkey, wallflip en de drop behandelen. Bij de monkey is het de bedoeling om een obstakel te passeren waarbij beide handen op het obstakel geplaatst worden en de benen tussen de armen gaan. De drop is een sprong van een grote hoogte en de wallflip een salto achterover waarbij je gebruik maakt van de muur. Naast deze technieken is er ruimte om je eigen trucs te oefenen.
Dennis Dörfel komt een clinic geven over Pencak Silat. Wie iemand Pencak Silat ziet beoefenen, ziet een soort sierlijke danser. De kracht van de Pencak Silat komt pas tot uiting wanneer het overgaat in harde, snelle bewegingen. Pencak Silat bestaat dan ook uit twee delen. Pencak staat voor: beweging met gecontroleerde, soepele lichaamsbeheersing, die sierlijk is. Silat staat voor: bliksemsnelle beweging, gebaseerd op hardheid met als doel verdediging, neutralisering en tegenaanval.

Doe je mee? Kom dan de maandag 21 of donderdag 24 februari van 14.00-16.00 uur naar MFC Krakeel. Je hoeft je niet op te geven.