Gemeente Leidschendam-Voorburg



Subsidieregeling energiebesparing voortaan vooraf aanvragen

In november 2010 is de gemeente Leidschendam-Voorburg gestart met de duurzaamheidcampagne `Energie besparen. Daar houden we wat aan over!'. Hiermee wil de gemeente haar inwoners aansporen zuiniger met energie om te gaan én duurzame energie te gebruiken. Per 1 februari 2011 is de subsidieregeling aangepast. Subsidie aanvragen moet voortaan vooraf gebeuren.

Voortaan vooraf aanvragen
Woningeigenaren die gebruik willen maken van de regeling, moeten de subsidie aanvragen voordat zij starten met de werkzaamheden. Bij verlening van de subsidie geldt dit als reservering. Zo weten inwoners vooraf of ze in aanmerking komen voor subsidie. Daarnaast is met de nieuwe regeling ook subsidie mogelijk voor de aanschaf van een Hoog Rendement CV ketel en kunnen eigenaren met woningen met bouwjaar na 2008 ook voor een warmtepomp- of microwarmtekrachtinstallatie subsidie reserveren.

Snel zijn: na 15 april vervalt oude regeling
Inwoners die energiebesparende maatregelen hebben laten uitvoeren of dit in februari of maart 2011 hebben gepland, kunnen nog tot en met 15 april 2011 met de oude subsidieregeling subsidie aanvragen. Na 15 april geldt de nieuwe regeling en is subsidie aanvragen alleen nog vooraf mogelijk via het reserveringsformulier.

Alle informatie op www.lv.nl/energie
Het aanvragen van een subsidie voor bijvoorbeeld een Hoog Rendement CV keten, dubbelglas (HR++), dakisolatie of het plaatsen van zonnepanelen gaat via de website www.lv.nl/energie of het Servicecentrum van de gemeente. Op de website staat alle informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van een subsidie én energietips in en om het huis. De hoogte van de subsidie voor een duurzame energievoorziening is 25 procent van de gemaakte kosten met een minimum van 250 euro en een maximum van 2.500 euro per woning.