Gemeente de Waard


Onderzoek tevredenheid cliënten Wmo gemeente Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland

De bovengenoemde gemeenten bieden ondersteuning aan mensen met (lichamelijke) beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of een rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te voeren.

De genoemde gemeenten leveren deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden en wat er beter kan. Daarom voeren de gemeenten een onderzoek uit.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête zal in week 7 worden verstuurd aan ongeveer 350 willekeurig gekozen cliënten per gemeente. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het SGBO, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Naar verwachting zullen in de zomer de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen en in te sturen. De gemeente heeft immers de mening van de cliënten nodig om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de beloften.