Politie Drenthe

Vrijdag 18 februari 2011

Provincie Drenthe, 18-02-2011

Verkeerscontroles

Op de A-28 bij Assen is donderdag een bestuurder van een vrachtwagen bekeurd vanwege het niet handsfree bellen. Op de N862 in Klazienaveen bekeurde de politie de bestuurder van een personenauto die binnen de bebouwde 76 km per uur reed en een andere bestuurder die geen autogordel droeg.

Op de N374 ter hoogte van Borger en op de Hoofdstraat in Borger werden twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

DE GROEVE De politie bekeurde donderdagmorgen op de Hunzeweg in De Groeve acht automobilisten die een rood verkeerslicht negeerden. Op de plek van de controle worden wegwerkzaamheden uitgevoerd.

Huiszoeking i.v.m. mogelijke handel in drugs

COEVORDEN Woensdag heeft de politie onder leiding van een Rechter Commissaris een woning aan de Jeroen Boschstraat in Coevorden doorzocht. Deze doorzoeking vond plaats in het kader van een onderzoek naar het in bezit hebben en verhandelen van drugs. De 17-jarige bewoner werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie nam o.a. een nog onbekende hoeveelheid cocaïne, een personenauto en diverse voorwerpen die in verband kunnen worden gebracht met het verhandelen van drugs in beslag. Een 21-jarige man uit Coevorden die kort voor de doorzoeking de woning had bezocht is eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerijen

PEIZE De politie onderzocht donderdag, na een melding over een mogelijke hennepkwekerij, een bedrijfspand aan de Havenstraat in Peize. In het pand werd inderdaad een kwekerij aangetroffen met 247 hennepplanten. De kwekerij werd ontmanteld en de planten, voedingsstoffen en apparatuur werden afgevoerd en vernietigd. In het pand trof de politie de huurder, een 48-jarige inwoner van Peize. Van hem werd ter plaatse een verklaring opgenomen. Hij bekende eigenaar te zijn van de kwekerij. Volgens de man was er een keer eerder geoogst. De politie maakt proces-verbaal op.

COEVORDEN Op de zolder van een woning aan de Wethouder Donkerstraat in Coevorden trof de politie donderdagmorgen een kwekerij aan met 96 hennepplanten. De kwekerij werd ontmanteld en de planten en andere spullen vernietigd. Tegen de 49-jarige hoofdbewoonster en haar 30-jarige zoon en eigenaar van de kwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt. De elektriciteit werd afgesloten en de meter verwijderd omdat de elektriciteit voor de kwekerij buiten de meter om De politie stelde een onderzoek in n.a.v. een melding over een mogelijke kwekerij in deze woning.

Bejaarde winkeldieven

ZUIDLAREN In een supermarkt aan de Stationsweg in Zuidlaren werd donderdagmiddag een 80-jarige man uit die plaats aangehouden. De man verliet de winkel zonder wat levensmiddelen af te rekenen. Het personeel hield de man al in de gaten omdat men vermoedde dat hij al eerder winkeldiefstal had gepleegd. De man werd overgedragen aan de politie en na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een toegangsverbod tot de winkel voor een jaar.

BORGER Een 81-jarige man uit Westdorp werd donderdagmorgen in een supermarkt aan de Buinerstraat in Borger betrapt op winkeldiefstal. De man rekende twee pakjes sigaretten af maar vergat een derde pakje en wat medicijnen die hij in zijn zak had gestoken. Ook deze bejaarde dief belandde op het politiebureau dat hij na het afleggen van ene verklaring weer mocht verlaten. De politie maakt proces-verbaal op en de winkel gaf de man ene toegangsverbod voor een paar maanden.

Koperdiefstal

COEVORDEN Onbekenden hebben waarschijnlijk in de nacht van woensdag op donderdag een hoeveelheid koper gestolen vanaf de pastorie bij de Rooms Katholieke kerk aan de Kerkweg in Coevorden. Donderdagmiddag werd ontdekt dat ongeveer 15 meter koperen regenpijp en een paar meter van de koperen bliksemafleider waren weggehaald. E is aangifte gedaan.

Bekeurd voor verbranden afval

MEPPEL Een 43-jarige bewoonster van de Doctor A.M. Dhontstraat in Meppel is donderdagmiddag door de politie bekeurd. De vrouw verbrandde in haar tuin allerlei rommel waaronder een oude bank. Dit branden zorgde voor veel rook en overlast in de buurt.