ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Besparen met WGA-Uitstap

18 feb 2011 om 09:45

Werkgevers hebben tot 1 april 2011 een nieuwe mogelijkheid om eigenrisicodrager te worden voor de WGA-uitkeringen aan arbeidsongeschikte medewerkers. Zij betalen hiervoor geen premie meer aan de Belastingdienst. Werknemers krijgen bij arbeidsongeschiktheid na de wettelijke loondoorbetaling van twee jaar een uitkering via Uitkeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV). Het kan ook anders. De overheid biedt een werkgever elk half jaar de kans uit de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) te stappen en zich te verzekeren bij een particuliere verzekeraar. Door de premieontwikkeling binnen het publieke bestel gebeurt dit steeds vaker. Al ruim 100.000 bedrijven hebben intussen deze stap gemaakt.

Gedifferentieerde premie

Wanneer de werkgever bij UWV blijft, ontvangt de arbeidsongeschikte werknemer via deze instantie een uitkering. In ruil daarvoor betaalt de werkgever een gedifferentieerde premie. Deze premie wordt bekendgemaakt en geïnd door de Belastingdienst en is jaarlijks aan schommelingen onderhevig. Werkgevers betalen bij UWV al gauw de maximale premie wanneer zij in het verleden één of meer (geheel of gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemers hadden.

Lagere tarieven bij particuliere verzekeraar

Werkgevers die uitstappen en dus afscheid nemen van UWV, worden eigenrisicodrager voor de WGA en betalen deze gedifferentieerde premie niet. Zij kunnen dit risico weer onderbrengen bij een particuliere verzekeraar. In veel gevallen zijn zij dan voordeliger uit dan bij UWV. De verzekeringsmaatschappij neemt voor de WGA het risico van de uitkeringsverplichting over van de werkgevers. Bovendien ondersteunt de verzekeraar maximaal bij de re-integratieverplichting. Zo kunnen werkgevers ook hun verzuimkosten fors beperken. Werkgevers met een schadevrij verleden zijn echt veel voordeliger uit. Anders kan het zijn wanneer er nog een restverplichting is aan UWV voor het financieren van de arbeidsongeschikte medewerker(s) uit het verleden.

Voordelen voor leden ICT-Office


* lagere premie dan bij UWV*

* 100% re-integratievergoeding

* maximale ondersteuning bij re-integratieverplichting
* opzegservice richting Belastingdienst


*De premie van de WGA Uitstapverzekering voor leden van ICT-Office bedraagt 0,212% van de loonsom. In combinatie met een Verzuimverzekering bij Achmea bedraagt de premie 0,190% van de loonsom. Dit is een gegarandeerde jaarpremie voor drie jaar.

Wilt u direct uitstappen? Kies dan nu voor dit formulier. Centraal Beheer Achmea regelt ook de tijdige aanvraag bij de Belastingdienst.

Meer weten over WGA Uitstap of de afspraken die ICT-Office voor u heeft geregeld? Kijk op www.centraalbeheer.nl/ictoffice of bel voor een persoonlijk advies (055) 579 8400.