Liander

Gasstoring Rozendaal januari 2011

13 januari 2011

Arnhem - Half januari 2011 kregen de bewoners van Rozendaal te maken met een gasstoring. Hieronder vindt u de letterlijke berichten zoals ze in januari op deze site verschenen. Het meest recente bericht staat bovenaan.

Rozendaal heeft weer gas

13 januari 2011 - Liander heeft woensdagavond de gasvoorziening in Rozendaal geheel hersteld. Medewerkers van Liander zijn tot half twee 's nachts bezig geweest klanten te helpen bij het herstellen van de gasvoorziening in huis.

Op ongeveer 170 adressen bleek niemand aanwezig. Bij deze klanten zijn kaartjes in de bus gedaan met daarop instructies en een telefoonnummer. Klanten kunnen via dat nummer de hulp van een Liander-monteur inroepen die hen kan assisteren met het opstarten van gastoestellen.

De storing ontstond woensdagmorgen rond 10.55 uur bij werkzaamheden aan een gasinstallatie buiten Rozendaal. Daarbij viel de druk op het gasnet geheel weg.

Gasvoorziening Rozendaal: vanaf 22.00 uur gefaseerd herstel

12 januari 2011 - 22.00 uur - Liander verwacht vanaf ongeveer 22.00 uur te kunnen beginnen met het herstel van de gasvoorziening in Rozendaal (Gelderland).

Medewerkers van Liander gaan de getroffen klanten huis-aan-huis hierover informeren en waar nodig helpen met het herstellen van de gasvoorziening. Liander verwacht de hele avond nodig te hebben om iedereen weer aan te kunnen sluiten. Zolang het licht nog brand bij de bewoners, zullen de monteurs aanbellen om te helpen. De bewoners die niet open doen of niet bereikt kunnen worden, ontvangen een kaart in de brievenbus met instructies.

De storing ontstond woensdagmorgen rond 10.55 uur bij werkzaamheden aan een gasinstallatie buiten Rozendaal. Daarbij viel de druk op het gasnet geheel weg.

Gasvoorziening in Rozendaal (Gelderland) onderbroken

12 januari 2011 - 18.30 uur - Alle huishoudens in de Gelderse gemeente Rozendaal hebben sinds woensdagmorgen 10.55 uur geen gas meer. In totaal gaat het om ongeveer 600 huishoudens.

De storing in de gasvoorziening is vanmorgen ontstaan tijdens werkzaamheden aan een gasinstallatie buiten Rozendaal. Daarbij viel de druk op het gasnet geheel weg. Monteurs van Liander zijn onmiddellijk opgeroepen om bij de getroffen klanten de gasvoorziening te herstellen. Om de veiligheid voor de bewoners volledig te borgen, moet in elke woning eerst de hoofdgaskraan worden afgesloten. Daarna kan de gasdruk weer op het netwerk worden gezet en de gasvoorziening hersteld worden.

Liander verwacht hier nog de hele avond mee bezig te zijn. Mensen die niet thuis zijn, vinden bij thuiskomst een informatiekaart met daarop uitleg over de situatie. Tevens staat er een telefoonnummer op dat men kan bellen, zodat een monteur hen kan helpen bij het herstel van de gasvoorziening.