Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Marjan Berk in bibliotheek IJsselmonde

Lezing was een groot succes!

Op dinsdagmiddag 8 februari heeft schrijfster Marjan Berk een lezing gehouden in IJsselmonde. De lezing, georganiseerd door Bibliotheek IJsselmonde en Stichting Onbenutte Kwaliteiten IJsselmonde, kon plaatsvinden dankzij subsidie in het kader van het project Laaggeletterdheid.

De lezing was een groot succes en is bezocht door 45 bewoners uit IJsselmonde. Aanwezig waren deelnemers aan taalgroepen van Onbenutte Kwaliteiten IJsselmonde en van Perspect. In deze taalgroepen wordt wekelijks onder begeleiding van vrijwilligers de Nederlandse taal geoefend.

Marjan Berk heeft onder andere het boekje Een goeie truc geschreven. Dit boek maakt deel uit van de Leeslicht-reeks: verhalen in korte zinnen en gemakkelijke woorden voor volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen en schrijven. Marjan Berk heeft ook het boek Zout geschreven. In dit boek staat Sebahat, een oudere vrouw van Turkse afkomst centraal die haar man naar Nederland volgde en hier heeft leren lezen en schrijven. Marjan en Sebahat hebben met elkaar over veel onderwerpen gesproken en zijn goede vriendinnen geworden.

Tijdens de lezing vertelde Marjan Berk enthousiast over deze boeken, haar gesprekken met Sebahat en het plezier dat lezen en schrijven geeft. Zij liet de aanwezigen hiermee actief kennismaken door hen een stukje te laten schrijven én te laten voorlezen over hun eigen leven. Marjan Berk benadrukte dat Nederlands leren lezen en schrijven belangrijk is om mee te kunnen doen in de samenleving.

Tot slot heeft een medewerker van het Centraal Inburgerings Loket verteld welke mogelijkheden er in Rotterdam zijn voor het volgen van (gratis) taaltrajecten.