Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 18-02-2011

Zoon opgepakt na vernielen huisraad

TILBURG - De politie heeft vanmorgen een 22-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van huisraad in zijn ouderlijke woning in Tilburg Noord. Zijn moeder, een 45-jarige Tilburgse vrouw meldde even na 01.30 uur dat haar zoon in de woning door het lint ging. Diverse politievoertuigen spoedden zich ter plaatse. Bij aankomst zagen ze de man via een zijdeur wegglippen. Het lukte de agenten hem korte tijd later aan te houden. In de woning troffen de agenten een ravage aan. Diverse meubelstukken waren vernield. Zijn moeder deed aangifte.

Arrestatie in overval woning

TILBURG - De politie heeft gisteravond op de Heikantlaan een 25-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning in de Frans de Basstraat. De overval vond plaats op 16 december 2010. De 52-jarige bewoner deed aangifte. De verdachte is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer, de 52-jarige meldde op 16 december 2010, rond 21.45 uur het incident.
In gebrekkig Engels/Duits vertelde hij dat hij in zijn woning was overvallen. Hij was daarbij niet gewond geraakt. Volgens het
slachtoffer waren er twee onbekende mannen zijn woning binnengekomen. Nadat ze hem hadden gekneveld, waren de daders er vandoor gegaan met geld en de pinpas van het slachtoffer. Het slachtoffer had pas na twee uur kans gezien om zichzelf te bevrijden. Op basis van zijn aangifte stelde de politie een nader onderzoek in.
De man vertelde dat hij in goed vertrouwen de voordeur had opengedaan omdat hij veronderstelde dat er een pakje voor hem werd afgeleverd. Het slachtoffer verklaart dan ook dat zijn belagers in TNT-jassen of jassen die daar sterk op lijken gekleed waren. Het onderzoek wees in de richting van de 25-jarige. Met toestemming van het openbaar Ministerie is hij, buiten heterdaad aangehouden.

Tilburger berooft van gsm en geld

TILBURG - De politie onderzoekt een straatroof die gisteravond plaats vond bij het spoor in de Troelstrastraat. Het slachtoffer, een 55-jarige Tilburger meldde dat hij rond 18.30 uur door twee onbekende personen beroofd was van enkele goederen. Hij vertelde dat hij bij het station aangesproken werd door de twee, onder invloed verkerende mannen. Tijdens het gesprek eisten ze zijn portemonnee en gsm. Om hun woorden kracht bij te zetten porde en sloegen ze hem. De Tilburger kwam daarbij ten val en verloor zijn gehoorapparaat. Nadat de daders de buit binnen hadden verlieten ze het spoor via de uitgang. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Oosterhouter gewond bij eenzijdig verkeersongeval

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte vanmorgen een 34-jarige Oosterhoutse automobilist gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Agenten ontvingen rond 03.30 uur de melding van een verkeersongeval met letsel op de rijksweg de !58. Daar troffen ze een zwaar beschadigde bestelbus aan. Enkel meters van het voertuig lag het slachtoffer, de 34-jarige Oosterhouter. De man was vermoedelijk uit de bus geslingerd ten tijde van het ongeval. Het eerste onderzoek ter plaatse wees uit dat de bestuurder door onbekende oorzaak vermoedelijk de controle over zijn voertuig verloor waardoor het voertuig van de weg raakte en meerdere keren over kop sloeg.

Politie onderzoekt gewapende overval op tankstation

TILBURG - De politie onderzoekt een gewapende overval die gisteravond plaats vond op een tankstation aan de Ringbaan Oost. Er raakte bij de overval niemand gewond. De dader is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Rond 21.00 uur meldde een 52-jarige medewerkster zojuist overvallen te zijn door één persoon met een mes. Voorzien van het signalement van de dader spoedden meerdere politie-eenheden zich naar het tankstation. De buurt werd afgezet en de wijk uitgekamd. Tijdens hun zoektocht zette de politie het middel SMS-Alert in met de tekst:
'Tilburg, Ringbaan Oost, BP, overval met mes, man zw/wit geruite jas,
1.65/1.70, bivakmuts, zwplastic tas, ri Goirkestraat gelopen'. Tijdens de zoektocht werden de agenten op de grond geassisteerd door een politiehelikopter. De actie heeft niet geleid tot een arrestatie.

Acht bestuurders onder invloed tijdens alcoholcontrole

TILBURG - De politie heeft gisteravond samen met de belastingdienst op de Wandelboslaan en de Ringbaan Zuid een alcoholcontrole ingesteld. Agenten namen in totaal 446 indicatieve blaastesten op straat af. In 8 gevallen bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Ademtesten op het bureau wezen uit dat deze bestuurders tussen de 220 ug/l en 560 ug/l aan alcohol in hun bloed hadden. In twee gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. De belastingdienst nam twee voertuigen in beslag en inde in totaal 570 Euro aan openstaande vorderingen. Naast de arrestaties deelde de politie 6 bekeuringen uit voor het rijden zonder verlichting.

Bureau Brabant vraagt aandacht voor een woninginbraak

HILVARENBEEK - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een woninginbraak in Hilvarenbeek. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 21 februari 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 22 februari 2011 om 17.00 uur.

In de nacht van 17 op 18 oktober 2010 is ingebroken in een woning in Hilvarenbeek. Naast persoonlijke spullen zijn ook een paar bankpassen meegenomen. Hiermee is later gepind. Van die pintransactie zijn weer beelden beschikbaar.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-02-2011 11:30 | © Regio Midden en West Brabant |