Gemeente Castricum

Gemeente Castricum zet Task Force Control in

De bezuinigingen vanuit Den Haag en de merkbare invloed van de economische crisis dwingen gemeente Castricum om nog beter te letten op alles wat geld kost. Om in de gehele ambtelijke organisatie iedereen scherper te krijgen en te houden ten aanzien van het efficiënt besteden van de beperkte(re) budgetten heeft het college, mede na advies en in overleg met de externe accountant, besloten dat er voor minimaal een jaar een zogenaamde Task Force komt.

Deze Task Force gaat de organisatie ondersteunen om financieel nog beter in balans te komen. Zo wil de gemeente een goed overzicht krijgen over de zaken waarop wel of juist niet kan worden bezuinigd. Alle processen en procedures binnen de gemeentelijke organisatie zullen tegen het licht gehouden worden. Daar waar verbeteringen mogelijk zijn, worden deze doorgevoerd.

Â

Het college heeft eerder deze week het aanstellen van de Task Force bekrachtigd. De Task Force is inmiddels gestart en zal bestaan uit een deskundige op gebied van control, een deskundige op gebied van accountancy en een deskundige vanuit de afdeling Interne Controle.