Gemeente Brummen


RAADSVERGADERING
Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 17 februari 2011 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen BESLUIT Wethouder Elbers geeft met betrekking tot het `Praktijkonderzoek woningbouwproject Elzenbos' aan dat het projectmatig werken wordt besproken in het voorjaar en dat eventuele verfijningen in het projectmatig werken dan kunnen worden toegepast in het najaar. Agendapunt 9, Beheersverordening begraafplaatsen 2011 gaat van bespreekpunt naar hamerstuk en wordt vernummerd tot punt 6. De punten 6 t/m 9 worden vernummerd tot 7 t/m 9. Conform voorstel vastgesteld.


1. Vaststelling agenda


2. Ingekomen en verzonden stukken Hamerstukken


3. Onderzoek Rekenkamercommissie `PrakVoorgesteld wordt: tijkonderzoek woningbouwproject Elzenbos'. 1. Kennis te nemen van de rapportage betreffende het Praktijkonderzoek woningbouwproject Elzenbos, welke is uitgevoerd door de Rekenkamercommissie. 2. De aanbevelingen van de Rekenkamercommissie over te nemen en het college te vragen om de raad voor oktober 2011 te informeren over de voortgang daarvan. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. 4. Onttrekken van grond aan het complex Oordweg Voorgesteld wordt om 5.000 m2 grond te onttrekken aan het complex Oordweg en deze in te zetten voor de realisatie van de boscompensatie Pillo Pak. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. 5. Grondexploitatie Hazenberg Voorgesteld wordt om: 1. De grondexploitatie Hazenberg vast te stellen. 2. De door het college van burgemeester en wethouders op 14 december 2010 opgelegde geheimhouding op de bijlage grondexploitatie Hazenberg te bekrachtigen. 3. Geheimhouding op te leggen ten aanzien van het besprokene over de stukken bedoeld in beslispunt 2. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. Blz. 1 van 2



Hamerstukken (vervolg) 6. Beheersverordening begraafplaatsen 2011 Voorgesteld wordt om: 1. De Verordening op het beheer en het gebruik van gemeentelijke begraafplaatsen van 26 maart 1998 in te trekken; 2. De Verordening op het beheer en het gebruik van gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Brummen 2011 vast te stellen. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. Bespreekpunten 7. Collegebesluit met betrekking tot Beeldkwaliteitplan Engelenburgerlaan Betreft een ter kennisname stuk. 8. Collegebesluit met betrekking tot `De verkenning N348, kom Leuvenheim Betreft een ter kennisname stuk. 9. Veranderingen in de AWBZ Het collegebesluit met betrekking tot `Beeldkwaliteitplan Engelenburgerlaan' is besproken. De raad heeft zijn gevoelens kenbaar gemaakt. Het collegebesluit met betrekking tot `De verkenning N348, kom Leuvenheim' is besproken waarbij de raad kennis heeft genomen van het besluit. Voorgesteld wordt om de nota `Deelnemen aan de Samenleving, een richtinggevende kadernota' vast te stellen. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

Brummen, 17 februari 2011 N.E. Joosten bc voorzitter

Blz. 2 van 2