Politie Gelderland-Midden

Met 190 km/u op de motor: rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 18-2-2011 12:56:40

DE STEEG (RHEDEN) - Een 31-jarige motorrijder uit Dieren is donderdagmiddag 17 februari op de A348 bij De Steeg zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij veel te hard reed. De man trok rond vier uur de aandacht van een motorrijder van het verkeershandhavingsteam doordat hij rechts inhaalde. Op de A348 tussen Velperbroek en De Steeg ging het gas erop en werd bij een achtervolging een snelheid behaald van 190 km/u (184 km/u na correctie). Bij De Steeg lukte het de motoragent om de Dierenaar aan de kant te zetten. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(2011019607-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Kop-staart botsing op Oostsingel

Publicatiedatum: 18-2-2011 13:00:52

DUIVEN - Op donderdagmiddag 17 februari raakten twee auto's betrokken bij een kop-staart botsing op de Oostsingel in Duiven.

Rond drie uur wachtte een 33-jarige automobiliste uit Zevenaar voor het verkeerslicht op de Oostsingel ter hoogte van de Broekstraat. Toen het licht op groen sprong, zou ze hebben willen optrekken en werd ze van achter geraakt door een 83-jarige automobilist uit Oosterbeek. De auto van de Zevenaarse schoot naar voren en raakte de middengeleider waarna ze iets verderop tot stilstand kwam. Naast de vrouw zat een kind van 2 jaar in een kinderstoeltje. Geen van de betrokkenen had zichtbaar letsel, maar ze zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De Oosterbeker verklaarde dat zijn voet verkrampte waardoor hij niet meer kon stoppen. Omdat getwijfeld werd of de man nog voldoende rijcapaciteiten had, is zijn rijbewijs ingevorderd. Door de politie zal een rijvaardigheidsonderzoek worden gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
(2011019604-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Boetes geïnd en bonnen uitgedeeld bij veiligheidscontrole (2 DUIVEN/WESTERVOORT - Bij een integrale veiligheidscontrole in samenwerking met de Belastingdienst heeft de politie donderdagavond 17 februari in Duiven en Westervoort boetes geïnd en bonnen uitgedeeld. Ook werden passanten voorzien van informatie met betrekking tot woninginbraken.
avonds gehouden op de Impuls in Duiven en de Hamersestraat in Westervoort en leverde 16 bekeuringen op voor verschillende verkeersovertredingen. Verder werd een achterstallige boete van 168 euro geïnd. Door de Belastingdienst werden twee auto's in beslag genomen en een bedrag van ruim tweeduizend euro geïnd aan openstaande vorderingen. Bij de controle werd ook gebruik gemaakt van ANPR (Automatic Numberplate Recognition), waarmee kentekens van auto's razendsnel kunnen worden uitgelezen en diverse opsporingsbestanden geraadpleegd. De politie zette bij de controle 32 agenten in.