Gemeente Brummen


Raad positief over nota 'Deelnemen aan de Samenleving'

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-02-2011)

Donderdagavond 17 februari vergaderde de gemeenteraad van Brummen. Onder andere de nota over de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) stond op de agenda. Naar verwachting komt de uitvoeringsnota in juni in de raad. De raad stelde de nota Deelnemen aan de Samenleving unaniem vast.

Collegebesluiten
Verder besprak de raad twee collegebesluiten. Ten eerste het Beeldkwaliteitplan Engelenburgerlaan. De raad heeft zijn gevoelens kenbaar gemaakt. Het college gaat aan de slag en in een later stadium komt de bestemmingsplanwijziging naar de raad.

Ook het collegebesluit De verkenning N348, kom Leuvenheim kwam aan de orde. De raad nam kennis van het besluit en kan zich vinden in de voorlopige aanpassingen die de provincie aan deze weg uit wil voeren. De raad benadrukte dat de Gemeente Brummen er alles aan moet doen om de rondweg bij de Provincie op de agenda te houden via de stuurgroep IJsselsprong.

Hamerstukken
De gemeenteraad besloot kennis te nemen van de rapportage over het Praktijkonderzoek woningbouwproject Elzenbos, dat is uitgevoerd door de Rekenkamercommissie. Ook besloot de raad om 5.000 m2 grond te onttrekken aan het complex Oordweg en deze in te zetten voor de realisatie van de boscompensatie Pillo Pak. Ook de grondexploitatie Hazenberg werd door de raad vastgesteld.
Tot slot besloot de raad de Verordening op het beheer en het gebruik van gemeentelijke begraafplaatsen van 26 maart 1998 in te trekken en de Verordening op het beheer en het gebruik van gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Brummen 2011 vast te stellen.

Klik hier voor de volledige besluitenlijst