Politie Brabant-Noord

Politie controleert in wijken binnen de regio Brabant-Noord

Regio Brabant-Noord, 18-02-2011 o De aanpak van woninginbraken is al vele jaren een van de topspeerpunten van de regiopolitie Brabant Noord. Onder de campagnenaam 'Samen tegen Inbrekers' proberen we de burgers zoveel mogelijk te informeren en bewust te maken van hun eigen, zeer belangrijke rol als het gaat om het voorkomen van woninginbraken. Enkele jaren geleden startten we met het houden van wijkcontroles, waarbij al het in- en uitgaande verkeer van die wijk wordt gecontroleerd. Al snel gingen gemeentelijke preventiemedewerkers en burgervrijwilligers ons daarbij helpen. Met name die actieve wijkbewoners spelen een grote rol bij het wijzen van hun buurtgenoten op die eigen verantwoordelijkheid

Op donderdag 17 februari werden er op verschillende plaatsen in de regio tussen 18.30 uur en 23.30 uur weer controles gehouden:

Drunen/Vlijmen De politie heeft op donderdag 17 februari 2011 tussen 18.30 uur en 23.00 uur controles gehouden in Drunen en Vlijmen. Deze controles maakten onderdeel uit van de campagne "Samen tegen inbrekers". Bij de controle in Drunen werden acht politieagenten ingezet. Tevens waren er twaalf burgervrijwilligers betrokken.

Op de Eindstraat te Drunen en de Nassaulaan te Vlijmen werden tijdens de staande controle in totaal 400 voertuigen gecontroleerd. Daarnaast werden in wijken in Vlijmen en Drunen preventief gecontroleerd door politie en burgervrijwilligers.

Nistelrode/Heesch- De politie heeft op donderdag 17 februari 2011 tussen 19.00 uur en 23.00 uur controles gehouden in Nistelrode en Heesch. Deze controles maakten onderdeel uit van het project "Samen tegen inbrekers". Bij de controle in Nistelrode werden drie politieagenten ingezet. Tevens waren er burgervrijwilligers van de Nistelrodese brandweer betrokken. Bij de controle in Heesch werden vier politieagenten en burgervrijwilligers van de Katholieke Bond voor Ouderen ingezet.

Op de Parkstraat in Nistelrode en de Kerkstraat is Heesch werden tijdens de staande controle in totaal ruim 400 voertuigen gecontroleerd. Er werden twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van een helm.

Berlicum- De politie heeft op donderdag 17 februari 2011 tussen 18.30 uur en 23.30 uur controles gehouden in Berlicum. Deze controles maakten onderdeel uit van het project "Samen tegen inbrekers". Bij de controles werden vijf politieagenten ingezet. In totaal werden er op de Runweg en op het Raadhuisplein 540 voertuigen gecontroleerd.

's-Hertogenbosch- De politie heeft op donderdag 17 februari 2011 tussen 19.00 uur en 21.15 uur controles gehouden in 's-Hertogenbosch. Deze controles maakten onderdeel uit van het project "Samen tegen inbrekers". Bij de controles waren in totaal veertien politieagenten betrokken. Er werd gecontroleerd op de Pettelaarseweg, het Sweelinckplein, 't Geerke en de Lokkerenpassage. In totaal werden 242 voertuigen gecontroleerd.

Op de controlepost van de Lokkerenpassage werd een 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden voor het illegaal in bezit hebben van wapens. De politie rook tijdens de controle een wietlucht zijn auto. Hierop werd de auto gecontroleerd. Er werden een stroomstootwapen en twee messen aangetroffen in de auto. De man deed afstand van zijn wapens en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.