Diergaarde Blijdorp


---

IJsbeertje Vicks uit Blijdorp groeit als kool:
kleine en grote stapjes voorwaarts
18-02-2011
Ijsbeertje Vicks groeit als kool en wordt dagelijks door vele duizenden fans bekeken via de webcambeelden. Het beertje heeft fans over de hele wereld, van Rotterdam tot IJsland, Australië en Kameroen.

Hij of zij, want het geslacht is nog niet bekend, slaapt het grootste gedeelte van de dag samen met moeder Olinka. Soms lepel lepeltje, of met de neuzen naar elkaar gericht. Af en toe laat moeder de kleine al even alleen als zij een wandelingetje maakt naar de ruimte ernaast.

Het kraamdeel bestaat namelijk uit meerdere compartimenten. Ook Vicks waggelt af en toe rond. Hij/zij heeft nu zelfs een grote stap voorwaarts gemaakt door over het drempeltje te durven stappen naar kraamhol 2. Ook op dit gedeelte van de kraamruimte zijn webcams gericht, dus de ijsberen kunnen niet aan de blikken van de buitenwereld ontsnappen.

Via de cams is goed te zien hoe Vicks zich voorbereidt op het moment dat het onder begeleiding van moeder de buitenwereld kan gaan ontdekken. Als alles goed gaat, zal dat dit voorjaar gebeuren.