Gemeente 's-Hertogenbosch

18-02-2011
Bestemmingsplan Stadswalzone onherroepelijk

Stadswalzone Het plan Stadswalzone-Zuiderpark is onherroepelijk geworden. 16 Februari 2011 heeft de Raad van State het beroep van omwonenden onherroepelijk verklaard. Met de uitspraak komt een einde aan alle lopende procedures.

Water in plaats van auto's. De historische vesting in een eigentijds jasje opnieuw in het zicht. Een parkeergarage aan de rand van het centrum. Volop ruimte voor om te sporten en voor recreatie: dat is de kern van het bestemmingsplan Zuiderpark - Stadswalzone. Het werk voor de aanleg van het activiteitenpark (tennis, rugby en dierenparkje) en de bouw van de parkeergarage kan beginnen.

Parkeergarage
Op de plek van het huidige Vonk- en Vlamterrein komt een ondergrondse parkeergarage voor 1100 auto's. Bovenop de parkeergarage komt de stadsgracht van vroeger weer terug. Water en muur vormen zo opnieuw een markant punt in de stad. Nieuwe stedenbouwkundige toevoegingen zoals een passage voor voetgangers onder de Hekellaan door en bruggen over de nieuwe stadsgracht verstevigen de recreatieve band tussen de Casinotuin en het Zuiderpark.

Vestingmuur
Onderdeel van het bestemmingsplan Stadswalzone-Zuiderpark is de restauratie van
de vestingmuur tussen de Pettelaarseweg en de Zuid-Willemsvaart. De restauratie valt onder het project Vestingwerken, dat al sinds 1999 loopt. De oude stadsmuur langs de Hekellaan zoveel mogelijk in het beeld teruggebracht.

Planning
Activiteitenpark (tennis, rugby en dierenparkje)
- Definitief ontwerp in welstand: maart - april 2011
- Buiten start uitvoering Bouwrijp maken: april - mei 2011
- Buiten start uitvoering aanleg tennispark: november 2011
- Buiten start uitvoering dierenweide: juni 2012

Parkeergarage

- Voorbereiden van bomen voor verplanten: februari - maart 2011
- Aanbesteding Design & Construct contract: april 2012
- Doorlopen Design fase: mei 2012 - september 2012
- Buiten start realisatie parkeergarage e.o.: september 2012