Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 18-02-2011

Tilburger met hennep opgepakt

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag een 23-jarige Tilburger met hennep opgepakt. Agenten controleerden de man die als bijrijder in een auto zat op het St. Antoniusplein. Tijdens het aanspreken roken de agenten een sterke henneplucht. In zijn kleding troffen ze een zak met hennep aan. De hennep is in beslag genomen. Tegen de Tilburger wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkeldievegges mishandelen medewerker

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag op Zuiderhout een 17 en 36-jarige vrouw, beiden uit Breda aangehouden voor diefstal met geweld. Een medewerker van een winkel met huishoudelijke artikelen zag dat de jongste van het tweetal er vandoor ging met een droogrek. Nadat hij haar daarover aansprak en haar aan wilde houden, bemoeide haar tante, de oudere vrouw zich met de arrestatie en trachtte haar nichtje te ontzetten. Ze mishandelde daarbij de medewerker door hem bij zijn keel te pakken en hem te trappen. De politie werd gewaarschuwd die het tweetal kon aanhouden. Het duo is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt 3 woninginbraken in dezelfde wijk

NIEUWENDIJK - De politie onderzoekt een drietal inbraken, die afgelopen nacht hebben plaats gevonden in dezelfde wijk in Nieuwendijk. In twee woningen in de Begoniastraat en een woning in de Anemoonstraat werden goederen weg genomen. In alle drie de gevallen was er geen sprake van braakschade en lagen de bewoners in bed. De daders zijn vermoedelijk via de hengelmethode de woningen binnen gekomen waarna kasten doorzocht zijn. De buit bestond uit onder andere geld en een laptop.

Inbraak middels hengelen en flipperen is gemakkelijk tegen te gaan door de deur aan de binnenkant op slot te draaien. Bij hengelen komt de inbreker met een stuk ijzer aan de deurklink of deurgrendel de woning binnen. Dit kan binnen minder dan twaalf seconden.

Wanneer de inbreker flippert gebruik hij een stuk flexibel plastic, vaak een stuk uit een plastic fles gesneden. Het stuk plastic komt door buitenkant van de sleuf en drukt het slot terug. Dit kan binnen vier seconden. Draai altijd je deur op slot om dit te voorkomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-02-2011 15:27 | © Regio Midden en West Brabant |