Plan Nederland

Watersnood in Colombia houdt aan

18 februari 2011

Duizenden Colombianen hebben nog steeds dringend hulp nodig als gevolg van de ernstigste overstromingen in de geschiedenis van het land. De watersnood duurt nu al maanden. Mensen hebben vooral voeding en onderdak nodig. Plan biedt noodhulp in het rampgebied. Ruim 16.000 families krijgen voedselpakketten en andere noodvoorraden. De ramp treft ruim 2.230.000 Colombianen.

De watersnoodramp heeft enorme schade aangericht en delen van het land op tientallen jaren achterstand gesteld. Meer dan 328.000 huizen zijn ernstig beschadigd, duizenden huizen zijn compleet verwoest en op veel plaatsen is de oogst vernield. Veel families zijn alles kwijt.

Plan zorgt in het zwaar getroffen departement Bolivar voor voedsel, drinkwater, kookgerei, hygiënekits, kleding en matrassen. Noodvoorraden die een familie minimaal nodig heeft om te overleven. Ook zorgt Plan ervoor dat de kinderen in de huidige rampsituatie worden beschermd tegen misbruik en geweld. Daarvoor worden kindvriendelijke ruimtes ingericht, waar kinderen veilig kunnen spelen en waar ze les krijgen.

Bekijk hier de fotoserie op de website van Plan International.
Zie het origineel

Contact
Plan Nederland
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20