Gemeente Dongeradeel


Feestelijke ondertekening convenant Ondernemersfonds

Op donderdag 17 februari ondertekenden burgemeester Marga Waanders en Hubert Raadsma (voorzitter van het ondernemersfonds) het convenant ondernemersfonds.

Achtergrond

In 2011 is de reclamebelasting ingevoerd voor de binnenstad en Zuiderpoort in Dokkum. Met deze reclamebelasting wordt het ondernemersfonds gefinancierd. Doel van dit fonds is het versterken van het ondernemersklimaat door middel van het leveren van financiële bijdragen aan promotionele activiteiten.

Onafhankelijke stichting

Het ondernemersfonds wordt beheerd door een onafhankelijke stichting. Dit is een formeel orgaan die aanvragen beoordeelt voor de financiering van de promotionele activiteiten. Er worden alleen bijdragen vanuit het ondernemersfonds gedaan voor activiteiten ten bate van ondernemers in de gebieden binnen de bolwerken, aan de Aalsumerpoort, Hantumerweg en Woudweg (deels) en het Economisch Gebied Zuiderpoort.

Draagvlakonderzoek

Voorafgaand aan de invoering van de reclamebelasting heeft de gemeente Dongeradeel voor de zomer op verzoek van het bedrijfsleven een draagvlakonderzoek gehouden onder ondernemers in genoemde gebieden. Een meerderheid van de ondernemers was positief. Op basis van deze uitslag is de reclamebelasting ingevoerd.
Ondertekening convenant
Ondertekening_2