Provincie Utrecht

Provincie Utrecht staat garant voor 1,1 miljoen euro

Het duurzaamheidsproject Surinamelaan in Amersfoort gaat van start. Vijf Verenigingen van Eigenaren (VvE's) zorgen samen met partners voor een grootschalige renovatie van 110 woningen van energielabel E naar label B. Dit levert een geschatte CO2-reductie van ruim 25% op. De provincie Utrecht staat voor deze duurzaamheids-slag garant bij de Rabobank voor 1,1 miljoen euro.

Financiering is lastig
Financiering van energiemaatregelen bij VvE' s is normaal gesproken lastig. Om die reden zijn adviseurs door de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht ingehuurd om mogelijkheden in beeld te brengen. Financiering werd mede mogelijk door een subsidie door de provincie van ruim 35.000 euro per VvE en een garantstelling van 1,1 miljoen euro door de provincie bij de Rabobank met het Garantiefonds Energie.

Innovatie door samenwerking
Het uitwerken van de plannen heeft veel tijd en creativiteit gekost van VvE's, gemeente Amersfoort, provincie, Rabobank en Alliantie. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een innovatieve aanpak. We verwachten dat veel andere VvE's in de provincie gebruik zullen maken van deze werkwijze.

Garantiefonds Energie
Het Garantiefonds is voor MKB-ondernemers en organisaties zonder winstoogmerk als VvE's. Het is niet voor particulieren. Meer informatie over het Garantiefonds Energie?