Politie Gelderland-Zuid

Koperdief blijkt ook hennepkweker

Zaltbommel, 18-02-2011 o Een koperdief die woensdagnacht op heterdaad werd betrapt op de Gamerenschestraat in Zaltbommel, wordt ook verdacht van soortgelijke diefstal vanaf de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. Daarnaast wordt ook overtreding van de Opiumwet opgevoerd; vandaag werd in de woning van de 45-jarige verdachte een hennepkwekerij aangetroffen.

De aangehouden verdachte is gisteren ingesloten voor verhoor over de koperdiefstal op de Gamerenschestraat. Daarnaast wordt de man ook verdacht van de koperdiefstal die vorig jaar november werd gepleegd vanaf de Sint Maartenskerk in Zaltbommel.

Voor het politieonderzoek is vandaag de woning doorzocht van de verdachte. Daarbij werd op de 1e etage van zijn woning, een in werkingzijnde hennepkwekerij en drogerij aangetroffen. Naast de 400 plantjes, vonden de agenten ook soft- en harddrugs en een nepvuurwapen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De wietplanten zijn direct vanmiddag afgevoerd om te worden vernietigd. De verdachte blijft vastzitten voor verder verhoor. (01)

Laatst gewijzigd 18-02-2011 16:14 | © Regio Gelderland-Zuid |