Gemeente Veenendaal


Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor het centrumgebied van Veenendaal

Â

Vrijdag 18 februari 2011 reikten wethouders Arianne Hollander en Marco Verloop het certificaat voor Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uit aan de samenwerkende partners in het centrumgebied van Veenendaal. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis.

Â

Het certificaat bezegelt een intensieve samenwerking tussen gemeente Veenendaal, politie, brandweer, Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en Platform Binnenstadsmanagement en de daarbij aangesloten ondernemersverenigingen. De ondernemers worden vertegenwoordigd door vijf winkeliersverenigingen en de Stichting Horeca Veenendaal. Daarnaast maken de Verenigingen van Citybewoners en de Vereniging van Pandeigenaren ook deel uit van dit samenwerkingsverband.

Â

Gestructureerde aanpak

Het doel van deze samenwerking is om een meer gestructureerde en samenhangende aanpak te ontwikkelen voor criminaliteit, vandalisme, brandgevaarlijke situaties, verrommeling en overlastsituaties in het centrum van Veenendaal. De achterliggende gedachte hiervan is om te komen tot een schoon, heel en veilig centrum en om daardoor de aantrekkelijkheid van het centrum en het ondernemersklimaat te vergroten. Het HBD heeft de partijen deskundig ondersteund. Zo is er een aparte website waar ondernemers en politie informatie kunnen uitwisselen. Het aan de website gekoppelde systeem van SMS-alert had onlangs nog succes toen de politie door een snelle actie drie zakkenrollers aanhield. Vorig jaar november was er een informatieavond voor de ondernemers uit het centrum. Zoân 260 ondernemers en hun medewerkers waren hierbij aanwezig. Het KVO centrum ging van start in maart 2010 door de ondertekening van de intentieovereenkomst door de samenwerkingspartners.

Â

Convenant

Tijdens de bijeenkomst van vrijdag 18 februari ondertekenden de partners ook een convenant waarin zij overeenkomen wederzijdse inspanningen te verrichten vanuit hun eigen verantwoordelijkheid om de doelstellingen van het Keurmerk te behalen. Welke acties de partners hiervoor moeten uitvoeren hebben ze vastgelegd in een plan van aanpak. Daarvoor komen ze zes maal per jaar bij elkaar om de vorderingen hiervan te bespreken.

Â

Certificaat

Het certificaat blijft twee jaar geldig. Over twee jaar volgt er een hercertificering. Recentelijk hebben ook alle bedrijventerreinen in Veenendaal de weg van het Keurmerk Veilig Ondernemen met goed gevolg afgelegd. Veenendaal loopt met de KVO-certificering aardig voorop in ondernemend Nederland. Groep K 5714_1