Gemeente Veenendaal


Herontwikkeling oude postkantoor en dienstenkantoor van start

Â

Op vrijdag 18 februari hebben wethouder Arianne Hollander en Patrick Joosen, directeur van Bouwfonds Ontwikkeling regio midden, overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van het zuidelijk deel van het centrum van Veenendaal. Als de gemeenteraad in april een positief besluit neemt over dit project, dan gaat Bouwfonds Ontwikkeling voor de zomer met de verkoop van start. Het project biedt ruimte aan 167 woningen, uitgebreide parkeervoorzieningen, commerciële ruimtes en verschillende horeca.

Â

Ontwerp

Het ontwerp biedt op de begane grond ruimte aan commerciële dienstverlening. Aan het horecaplein is een uitbreiding van horecabedrijven voorzien. Op de etages realiseert Bouwfonds appartementen voor diverse doelgroepen, waaronder starters en senioren. Parkeren wordt opgelost met een afsluitbaar mechanisch parkeersysteem achter de commerciële zone. Dit parkeersysteem biedt ruimte aan privé-parkeerplaatsen voor de bewoners van de appartementen en personeel dat werkzaam is in de commerciële ruimten. Naar verwachting start in de zomer van 2011 de gemeente met de sloop van het dienstenkantoor en het oude postkantoor. De start van de bouw is in het tweede kwartaal van 2012 voorzien.

Â

Levendige plek

Wethouder Arianne Hollander is blij met de ondertekening. âMet deze ontwikkeling ontstaat een centrale, levendige plek vlakbij openbaar vervoer, detailhandel en horeca. Een aantrekkelijke plaats voor zakelijke dienstverlening en voor bewoners, zoals starters op de woningmarkt en studenten die graag op zoân levendige locatie willen wonen. Het zuidelijke deel van het centrum vormt de entree naar Brouwerspoort, waardoor we weer een stap verder zijn naar een aantrekkelijk nieuw centrum.â Ondertekening bouwfonds 5735