Provincie Flevoland

Flevo Event 2011 goed bezocht

Publicatiedatum: 18 februari 2011

Nieuwsgierig lieten zo'n 500 scholieren, werkzoekenden en ondernemers zich voorlichten over de kansen op de Flevolandse arbeidsmarkt. De één zocht een stageplaats of opleiding, de ander was op zoek naar een baan en de derde wilde juist personeel aantrekken of een workshop volgen. Dit alles gebeurde tijdens het Flevo Event, dat de provincie Flevoland samen met vele partners organiseerde op woensdag 16 februari in het Aviodrome te Lelystad.

Tijdens de beurs was er van alles te beleven. Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner opende het Flevo Event en gaf aan dat het voor jongeren vaak moeilijk is om een beroep te kiezen: "Helaas zien wij nog veel jongeren de provincie verlaten voor studie en of werk. Tegelijkertijd krijg ik vaak het signaal dat Flevolandse bedrijven moeite hebben om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Het Flevo Event brengt ze bij elkaar en zo hopen wij dat het jonge talent voor Flevoland behouden blijft. Het enthousiasme van de deelnemende partijen laat zien dat Flevoland klaar is voor de `war on talent,' die wij de komende jaren verwachten in Nederland".

Jorgen Rayman hield een motivatiespeech voor de jongeren en riep werkgevers op om ook jongeren van allochtone afkomst een kans te geven. Daarna gaven Paul Kamphuis en Jan Fokke Oosterhof een presentatie over `Frozen Dreams,' hun reis naar Antarctica. De rest van de middag en avond was er alle ruimte om bij de 41 stands langs te gaan waar het Flevolandse onderwijs en bedrijfsleven zich presenteerden. De jongeren konden al dan niet gevolgd door hun vader of moeder snuffelen bij een van de vele sectoren. Van Techniek, Groen & Agrarisch, Zorg & Welzijn, Zakelijke Dienstverlening & ICT, Handel, Horeca en Logistiek, Uiterlijke Verzorging tot Sport alle waren aanwezig in de Aviodrome. Ook de workshops werden goed bezocht. Van Social Media, het `Nieuwe Werken', Beroepshuishouding tot het Start van een onderneming, voor iedereen was er wat wils.

Foto: Andries Greiner in gesprek over de sector biologische landbouw op het Flevo Event.