Gemeente Westervoort

Feest bij basisschool De Brug!

Op vrijdag 18 februari 2011 is het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Brug in Westervoort (locatie Schoolstraat) officieel en feestelijk geopend.

Met een energieprestatie die 40% onder de wettelijke eis ligt en een binnenklimaat, met klasse B (goed), heeft De Brug een gezond en duurzaam onderwijsgebouw. Dit werd vandaag feestelijk gevierd. Mevrouw Annelies van der Kolk, gedeputeerde van de Provincie Gelderland verzorgde samen met burgemeester Jos Geukers met een druk op de knop de openingshandeling. De feestmachine, die gemaakt is door leerlingen van De Brug, produceerde een tros met ballonnen. Ook de leerlingen lieten daarna hun ballon op, waardoor een feestelijke ballonnenzee ontstond. Na afloop van het officiële gedeelte genoten de leerlingen van een optreden van clown Babello.

Burgemeester Jos Geukers en gedeputeerde van de Provincie Gelderland, mevrouw Annelies van der Kolk, zetten met een druk op de knop de feestmachine in werking Een ballonnenzee

Het schoolgebouw is duurzaam, zuinig en gezond
Het schoolgebouw maakt leerlingen op allerlei manieren bewust van het zuinig omgaan met energie en met de natuur. Zo is er bijvoorbeeld een uitkijkpost op het sedumdak, waar leerlingen de invloed van de natuur kunnen zien. Bovendien heeft het sedumdak een isolerende functie en vermindert het de hoeveelheid hemelwater in de riolering.

Het is licht in de school dankzij de toepassing van veel glas. De verlichting wordt daglichtafhankelijk geregeld. Zo branden de lampen boven kinderen die dicht bij het raam zitten, minder sterk. Verder zijn de buitenhoeken van de lokalen voorzien van glazen schuifpuien.

Er is een open verbinding met de buitenruimte, met onder andere een speelleerlandschap. Goede zonwering en lamellen zorgen dat het gebouw niet te warm wordt. Een warmtepomp (in combinatie met vloerverwarming) zorgt voor de verwarming en koeling van de school. De overtollige warmte of kou wordt opgeslagen in de bodem en wanneer nodig ingezet voor verwarming of koeling.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl