Winnaars beroepenwedstrijd regio Noord-Oost bekend

18/02/2011 17:12

ECABO

De beste ICT-ers en Directiesecretaresse/Managementassistent van de derde regionale voorronde om een plek in de finale van het landelijke beroepenevenement Skills Masters zijn bekend. De beroepenwedstrijden vonden vandaag plaats in Leeuwarden.

De beste ICT-ers zijn René Westerhuis van het Deltion College voor Microsoft en Maurice Esselink van het Graafschap College voor Cisco. Celo Boxman van het Friesland College is de beste Directiesecretaresse/ Managementassistent. De regionale beroepenwedstrijd vond plaats bij het Friesland College in Leeuwarden.

ECABO, kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, organiseert regionale beroepenwedstrijden op verschillende mbo scholen in Nederland voor leerlingen in het derde of vierde jaar van de opleiding als ICT- of Netwerkbeheerder of Directiesecretaresse.

Vier teams met winnaars uit elke regio doen van 24 tot 26 maart 2011 mee aan Skills Masters in Rotterdam. Het team dat tijdens Skills Masters eerste wordt, mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. De teams bestaan uit een Cisco specialist, een Microsoft specialist en een Directiesecretaresse/ Managementassistent.

Skills Masters

Skills Masters is een toernooi voor mbo-studenten: aan de hand van realistische praktijkopdrachten moeten de studenten laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen.

Over ECABO

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl/skills

Sponsoren

De wedstrijden voor beste Directiesecretaresse/Managementassistent en beste ICT'er wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsoren: CA-ICT, ECDL, Stichting Praktijkleren, Loket MBO ICT, Microsoft en Cisco Netacad. Overige sponsoren zijn: NASC, MBO Raad, Regionaal Praktijkexamencentrum, Aries en CIO Platform.





http://www.ecabo.nl/skills