Provincie Noord-Holland

Provincie opent eigen verkeerscentrale

18 februari 2011 -

Op vrijdag 18 februari opende gedeputeerde Elisabeth Post in Hoofddorp de provinciale verkeerscentrale.

Vanuit de centrale kan de provincie de verkeersdoorstroming monitoren, aansturen en waar nodig verbeteren. Noord-Holland is de eerste provincie in Nederland met haar eigen verkeerscentrale.

Netwerk van camera's
De afgelopen jaren heeft de provincie een compleet netwerk van camera's geïnstalleerd dat inzicht biedt in de verkeersdoorstroming. Ook informatie over ongevallen en wegwerkzaamheden komt binnen. De verkeerscentrale koppelt alle gegevens, zodat de provincie adequate maatregelen kan nemen. Bijvoorbeeld verkeerslichten op afstand regelen of de weggebruiker informeren met elektronische informatieborden. De verkeerscentrale is de onontbeerlijke verkeersregisseur van de provincie. Het combineert actuele informatie op een slimme manier en bepaalt de beste oplossing voor verstoringen of knelpunten.

Verkeerscentrales in Noord-Holland
De provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp is niet de enige in Noord-Holland. Ook Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam hebben er een. Dankzij de drie verkeerscentrales kan het wegverkeer met zo min mogelijk verstoringen door Noord-Holland rijden.
---