Ingezonden persbericht


PERSBERICHT DE BALIE

ARS: Cultuur als stedelijke attractie

met o.a. Coen Teulings (directeur CPB)
vrijdag 18 februari, 16.00 uur, De Balie

Onlangs verscheen de studie 'Stad en land' van het Centraal Planbureau, een nog niet eerder verricht onderzoek naar de relatie tussen voorzieningen in een stad en haar economische waarde. Hierin komt Amsterdam naar voren als de meest aantrekkelijke stad van Nederland. Oorzaken: de aanwezige culturele voorzieningen, winkels, onderwijs en horeca. Juist nu staan deze voorzieningen onder grote druk. Hoe kan Amsterdam zijn koppositie toch versterken?

Met Coen Teulings (directeur CPB), Marry de Gaay Fortman (o.a. bestuurslid Stedelijk Museum Amsterdam) en Maurits de Hoog (stedenbouwkundig ingenieur DRO). Onder leiding van Guido Wallagh (ex-ARS lid, Inbo).

'Cultuur als stedelijke attractie' is de afscheidsbijeenkomst van de ARS. Wegens bezuinigingen nam de gemeenteraad op 15 december 2010 het besluit om De Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling (ARS) op te heffen en de "functionaliteit van de raad in een andere en afgeslankte vorm te organiseren vanuit de Dienst Ruimtelijke Ordening".

De Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling gaf gedurende 53 jaar gevraagd en ongevraagd advies aan het gemeentebestuur van Amsterdam. De circa 30 leden van de ARS hebben steeds met grote inzet de adviesrol opgepakt. En met effect: de ARS heeft aanwijsbaar invloed gehad op de ontwikkeling van Amsterdam. Het werken in de ARS was een groot plezier, vooral vanwege de uitstekende informatie over de actuele ontwikkelingen in Amsterdam en de regio, de brede invalshoek van de verschillende professionals in de raad, de kernachtige discussies en uiteindelijk de focus op het advies.


Noot voor redacties


Noot voor de redactie: onderstaande informatie is