Ingezonden persbericht


Gasten McDonald's doneren vier ton aan kleingeld

Amsterdam, 18 februari 2011 - Gasten van McDonald's hebben in 2010 bijna ¤ 400.000 aan kleingeld gedoneerd aan het Ronnald McDonald Kinderfonds. Dat is zeventien procent meer dan in 2009. Ze deden hun donaties in de collecteboxen die op de counter van alle restaurants staan.

De totale jaaropbrengst bedraagt over 2010 ¤ 399.357. In 2009 weerd ¤ 340.118 gedoneerd. De grote stijging is onder meeer te danken aan een verbetering van het logistieke proces. Mede door de inzet van Kinderfondsvrijwilligers en door lokaal ondernemerschap van McDonald's is het logistieke proces sterk verbeterd. Zo worden er tegenwoordig structureel vrijwilligers van de Ronald McDonald locaties ingezet om de collecteboxen te legen. In de praktijk blijkt dat gasten eerder genegen zijn een donatie te doen in een legere collectebox dan een al goed gevulde. Daarnaast is er in 2010 aan gewerkt om in alle McDonald's restaurants voldoende collecteboxen aanwezig te laten zijn en zijn de boxen voorzien van een nieuwe communicatieboodschap.

Vrijgevigheid

De hoge opbrengst is uiteindelijk te danken aan de vrijgevigheid van de McDonald's gasten. 'Wij zijn heel blij met deze fantastische opbrengt. Het bewijst dat veel kleine beetjes een groot verschil kunnen maken', aldus Marc van den Tweel, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. 'Dank aan alle gasten van McDonald's die hun kleingeld aan ons hebben geschonken en hopelijk willen blijven schenken. Met het geld bieden we een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Zo zorgen we er met onze vijftien Ronald McDonald Huizen voor dat zieke kinderen hun ouders niet hoeven te missen.'

Hoofdsponsor

McDonald's is al sinds 1981 hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Naast de collecteboxen doet McDonald's Nederland jaarlijks een vaste jaarlijkse bijdrage aan het Kinderfonds, staan franchisenemers een vast percentage van hun omzet af en organiseren Franchisenemers en restaurants op eigen initiatief fondsenwervende acties. Jaarlijks wordt een landelijke campagne gehouden om gasten om een extra donatie aan het Kinderfonds te vragen. In 2010 leverde deze actie ¤165.858 op.

De steun van McDonald's is niet louter financieel. In de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds en in de besturen van alle Ronald McDonald locaties hebben vertegenwoordigers van McDonald's zitting.