Ingezonden persbericht


Persbericht
Leeuwarden, 18 februari 2011
Samenwerking met NH L Hogeschool, Friesland Coll ege en Omrop Fryslân

Froeks.TV start multimediaal werkatelier

De online jongerenzender Froeks.TV start in de Blokhuispoort in Leeuwarden een multimediaal leerbedrijf in samenwerking met de opleidingen CMD van de NHL Hogeschool, D'Drive MBO Kunstopleidingen van het Friesland College en Omrop Fryslân. In het 'Wurkatelier Froeks.TV' is permanent plek voor minimaal twintig HBO- en MBO-studenten om hun talenten verder te ontwikkelen op het gebied van online video, online events, sociale media en internetmarketing. Het Wurkatelier gaat vooral content produceren voor Froeks.TV, die maandelijks 50.000 unieke kijkers trekt. 'We zien dit als een grote kans om onze studenten buiten de poorten van onze opleidingen werkervaring te laten opdoen. Froeks.TV is een aantrekkelijk podium voor jonge, talentvolle studenten met ambitie', aldus afdelingshoofd Harry Zengerink van de opleiding CMD van de NHL Hogeschool en directeur Anneke Holwerda van de opleiding D'Drive MBO Kunstopleidingen van het Friesland College.
Omrop Fryslân wil videoreportages van Froeks.TV uitzenden. Volgens directeur Jan Koster van Omrop Fryslân kan Froeks.TV met het Wurkatelier een brug slaan naar een jonger kijkerspubliek voor de regionale omroep. 'Door samen te werken met Froeks.TV krijgen we meer binding met de doelgroep jongeren. Bovendien is het Wurkatelier een prachtige opleidingsplek voor jonge tv-makers.'
Voor en door jongeren
Het Wurkatelier Froeks.TV is begin maart volledig operationeel. De studenten gaan voor een deel de redactie voeren en filmpjes maken voor Froeks.TV. Daarnaast zijn er plannen om voor het ANP het videocorrespondentschap in de provincie Fryslân te vervullen. Ook wil Froeks.TV lowbudget video's maken voor organisaties en bedrijven die een link hebben met jongeren en jongerencultuur.
Froeks.TV heeft sinds de oprichting, drie jaar geleden, veel ervaring opgedaan met het begeleiden van jongeren. Een redactie, bestaande uit stagiaires en vrijwilligers (presentatoren, verslaggevers, cameramensen en editors), maakt dagelijks filmpjes over alles wat Friese jongeren bezighoudt. Vooral op het gebied van nieuws, vrije tijd en cultuur. De zender wordt dus niet alleen gemaakt vóór jongeren, maar ook dóór jongeren. Door samen te werken met de onderwijsinstellingen
en Omrop Fryslân wil Froeks.TV de opgedane expertise breder inzetten en de multimediale knowhow in Fryslân op een hoger plan tillen.
Op Froeks.TV staat een eerste, korte video-impressie van de start van het Wurkatelier.

Einde Persbericht