Ingezonden persbericht



---



News Flash
Symantec.cloud waarschuwt voor cybercriminelen die hulp vragen om deel van vermogen Hosni Mubarak te `ontvriezen' Volgens 419-spambericht zou $2,5 miljoen aan fondsen in België geblokkeerd zijn Amsterdam, 18 februari 2011 ­ Slechts één week na het aftreden van Hosni Mubarak, voormalig president van Egypte, trachten cybercriminelen geld te slaan uit de politieke gebeurtenissen. Een zogenaamde raadsman van de voormalige president vraagt nietsvermoedende slachtoffer per email om hulp om fondsen die in België bevroren zijn, te `deblokkeren'.

Net zoals bij andere belangrijke gebeurtenissen zoals de aardbeving in Haïti, duurde het niet lang alvorens de eerste 419-scams opdoken. Typerend aan deze vorm van fraude is dat het slachtoffer een grote som geld beloofd wordt als hij eerst een (relatief) kleine bedrag wil voorschieten.

Specialisten bij Symantec.cloud onderschepten zopas onderstaande e-mail in het Duits waarin `Herr Omar Sam', de zogenaamde raadsman van de voormalige Egyptische president, het slachtoffer om hulp vraagt om 2,5 miljoen dollar aan fondsen die in België geblokkeerd zijn, te ontvriezen.

,



Zoals bij alle gevallen van 419-fraude wordt ook in deze e-mail een rijkelijke vergoeding beloofd aan het slachtoffer indien hij/zij hulp biedt bij de transactie.

Vermits er momenteel twijfel bestaat over de gezondheid van Hosni Mubarak en er tal van geruchten zijn over waar zijn financieel vermogen zou zijn ondergebracht, is de kans des te groter dat achteloze slachtoffers ten prooi vallen aan deze fraude.

Niettemin is deze frauduleuze e-mail gebrekkig opgesteld en duidelijk vertaald met een automatische vertaalrobot. Het geavanceerde anti-spam systeem van Symantec.cloud alarmeerde het specialistenteam die meteen actie konden ondernemen.

Symantec.cloud roept op om niet te reageren op deze e-mails.

###

Over Symantec Symantec is wereldwijd leider in infrastructuursoftware die bedrijven en consumenten meer vertrouwen geeft in de huidige wereld van het internet. Het bedrijf helpt klanten bij de beveiliging van hun infrastructuur, informatie en interacties door middel van software en services die een oplossing bieden voor de risico's van beveiliging, beschikbaarheid, IT-naleving en -prestaties. Het hoofdkantoor van Symantec is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 40 landen. Meer informatie op:

###
NOTA VOOR REDACTEURS: U vindt meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten op deze pagina's voor de pers: http://www.symantec.com/news. Prijzen zijn steeds uitgedrukt in US dollars en uitsluitend geldig in de Verenigde Staten.

Symantec en het Symantec-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn filialen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars zijn.

PERSCONTACT: Chetan Corten | Weber Shandwick Brussel | +32 (0)2 894 90 40 | ccorten@webershandwick.com Robin Roothans | Weber Shandwick Brussel | +32 (0)2 894 90 45 | rroothans@webershandwick.com






---- --